Θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό ζεστό ρόφημα για τον χειμώνα; Μπορείτε να δοκιμάσετε να αναμείξετε nutella με γάλα μαζί με λίγη κανέλα…θα πάθετε πλάκα από την γεύση!Θα χρειαστείτε 240 ml γάλα, 2 …
Θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό ζεστό ρόφημα για τον χειμώνα; Μπορείτε να δοκιμάσετε να αναμείξετε nutella με γάλα μαζί με λίγη κανέλα…θα πάθετε πλάκα από την γεύση!
Θα χρειαστείτε 240 ml γάλα, 2 κουταλιές Νουτέλα και λίγη κανέλα, αν επιθυμείτε. Ρίξτε το μισό γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα να ζεσταθεί, προσθέστε τις δύο κουταλιές Νουτέλα και ανακατέψτε.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και ανακατέψτε καλά, μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φουσκάλες. Αφαιρέστε από τη φωτιά και απολαύστε την καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει. Ακόμα αν θέλετε ένα νηστίσιμο ρόφημα, μπορείτε να βρείτε εδώ την συνταγή για ρόφημα με κουρκουμά, κανέλα και μπαχαρικά.
Για να κάνετε βιενουά σοκολάτα, προσθέστε σαντιγύ στη κορυφή! Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία.
Ζουμερό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και βούτυρο
Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο ζουμερό, τόσο φουλ στη σοκολάτα που θα το λατρέψουν όλοι, είτε νηστεύουν είτε όχι. Επίσης, αυτό το κέικ είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε και αυτό το μυστικό συαστατικό είναι που κάνει την διαφορά.
Υλικά:
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
- 1,5 κ.σ. μηλόξιδο
- 1,5 κ.σ. κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. βανίλια
- 2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 φλ. νερό
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 250 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 220 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC.
- Σε μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το μηλόξιδο, το κονιάκ, αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη μαγειρική σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε κόσκινο στο μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ ή πυρέξ. Ψήνουμε για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα, στον αέρα.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε το κέικ με τη γνακάς σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: mamapeinao.gr
Δείτε και αυτά