Βήμα – βήμα η συνταγή για σκορδαλιά


    Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για σκορδαλιά, μιας και λόγω ημέρας επιβάλλεται. Δείτε βήμα βήμα την συνταγή και φτιάξτε την αμέσως.Η 25η Μαρτίου απαιτεί μπακαλιάρο και σκορδαλιά , και αφού θα την π…


    Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για σκορδαλιά, μιας και λόγω ημέρας επιβάλλεται. Δείτε βήμα βήμα την συνταγή και φτιάξτε την αμέσως.

    Η 25η Μαρτίου απαιτεί μπακαλιάρο και σκορδαλιά , και αφού θα την περάσουμε σπίτια μας οικογενειακά δεν μπορεί να λείψει από το τραπέζι μας!

    • Πατατες 5- 6 μέτριες
    • Κρεμμυδι 2 φρέσκα
    • Μαιντανος λίγο
    • Αλατι 1 κτγ
    • Κύβοι Λαχανικών 1
    • Ελαιολαδο 170 μλ
    • Σκορδο 3 σκελίδες
    • Λεμονι 1
    • Πιπέρι προαιρετικό

    Εύκολη σκορδαλιά βήμα βήμα για να φτιάξετε την πιο νόστιμη που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

    Μπορείτε να δείτε εδώ την συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια, που ταιριάζουν τέλεια.

    Καπνιστό φιλέτο μπακαλιάρου – 2 εκδοχές σε 5 μόλις λεπτά

    Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή λόγω της ημέρας είναι το καπνιστό φιλέτο μπακαλιάρου με 2 εκδοχές σε 5 μόλις λεπτά. Δείτε εδώ και ένα εύκολο κόλπο για να μην μυρίζει η αναπνοή σας!

    Υλικά:

    1η εκδοχή

    • 500 γρ. φιλέτα καπνιστού μπακαλιάρου
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένο
    • 1 πρέζα βασιλικό αποξηραμένο

    2η εκδοχή

    • 500 γρ φιλέτα καπνιστού μπακαλιάρου
    • ελαιόλαδο
    • λεμόνι
    • ρίγανη

    Εκτέλεση:

    1η εκδοχή:

    1. Ανακατεύουμε σε μπολ το βούτυρο με το σκόρδο και τον βασιλικό.
    2. Τοποθετούμε σε πιάτο τα φιλέτα και αλείφουμε με το μείγμα του βουτύρου.
    3. Βάζουμε στα μικροκύματα σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τις τρύπες (του σκεύους για τα μικροκύματα, για να βγαίνει ο ατμός) ανοιχτές.
    4. Στους 900°C για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε το ψάρι σε άλλο πιάτο και συνοδεύουμε με βραστές πατάτες και λαχανικά.

    2η εκδοχή:

    1. Τοποθετούμε σε πιάτο τα φιλέτα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
    2. Βάζουμε στα μικροκύματα σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τις τρύπες (του σκεύους για τα μικροκύματα, για να βγαίνει ο ατμός) ανοιχτές.
    3. Στους 900°C για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε το ψάρι σε άλλο πιάτο. Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, λεμόνι και ρίγανη και περιχύνουμε το ψάρι.
    4. Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας. Καλή όρεξη!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά