Τραγανή τυρόπιτα… του ονείρου για πρωτάρηδες


    Θέλετε να φτιάξετε, ως πρωτάρηδες, μια εύκολη συνταγή για ένα σνακ, που θα σας ξετρελάνει; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια ονειρεμένη τραγανή τυρόπιτα, που σίγουρα θα πετύχετε.Αν, παράλληλα, θέ…


    Θέλετε να φτιάξετε, ως πρωτάρηδες, μια εύκολη συνταγή για ένα σνακ, που θα σας ξετρελάνει; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια ονειρεμένη τραγανή τυρόπιτα, που σίγουρα θα πετύχετε.

    Αν, παράλληλα, θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, τότε σας προτείνουμε εξαιρετικά νηστίσιμα μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα.

    Υλικά

    • 730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
    • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
    • 250 γρ βούτυρο
    • 1 κτσ αλάτι
    • 330 μλ ανθρακούχο νερό
    • 400 γρ τυρί φέτα
    • Ελαιόλαδο
    • 2 κτσ γάλα
    • 1 κρόκο
    • ταψί=38 εκ.

    Εκτέλεση

    • Ξεκινάμε την συνταγή και σε 730 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ ρίχνουμε το μπέικεν μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε.
    • Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 330 ml ανθρακούχο νερό.
    • Ανακατεύουμε ελαφρώς και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια.
    • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.
    • Έπειτα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
    • Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 2 κομμάτια.
    • Σε ένα ταψί 38 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ένα κομμάτι της ζύμης.
    • Μόλις το ανοίξουμε καλά ρίχνουμε τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
    • Μόλις το ρίξουμε βάζουμε πάνω από το τυρί φέτα κομματάκια βούτυρο.
      Συνεχίζουμε και με έναν πλάστη ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης.
    • Αφού το βάλουμε μέσα στο ταψί με το χέρι μας σχηματίζουμε τα κομμάτια της πίτας.
    • Έπειτα αλείφουμε την πίτα με 2κτσ γάλα+1 κρόκο.
    • Μόλις την αλείψουμε την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c.
    • Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη παντανόστιμη και τόσο εύκολη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γέμιση θέλετε.

    Πηγή: Neakriti.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά