Σιροπιαστή μπανανόπιτα με κομμάτια σοκολάτας – Έτοιμη σε λίγα λεπτά


    Μπορεί το κέικ με μπανάνα και σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου να έκανε θραύση (δείτε την συνταγή εδώ) αλλά… αν δοκιμάσετε αυτή την πίτα θα χάσετε τα μυαλά σας!Μια γλυκιά πίτα, γεμάτη με αρώματα ώρ…


    Μπορεί το κέικ με μπανάνα και σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου να έκανε θραύση (δείτε την συνταγή εδώ) αλλά… αν δοκιμάσετε αυτή την πίτα θα χάσετε τα μυαλά σας!

    Μια γλυκιά πίτα, γεμάτη με αρώματα ώριμης μπανάνας και βουτύρου, με σπόρους ευζωίας και γεύση μοναδική. Χωρίς το σιρόπι είναι το ιδανικό κολατσιό των παιδιών ή δυναμωτικό πρωινό και με το σιρόπι μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο γλυκό.

    Υλικά Συνταγής

    Για το κέικ

    • 250 γραμ. βούτυρο
    • 140 γραμ. μαύρη ζάχαρη
    • 4 αυγά
    • 1 κ.γλ. βανίλια υγρή ή κάψουλα βανίλιας
    • 60 γραμ. γάλα
    • 3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
    • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
    • 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 250 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 1 κ.σ. λιναρόσπορο (αλεσμένο)
    • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
    • 300 γραμ. σταγόνες ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

    Για το σιρόπι σοκολάτας

    • 50 γραμ. κακάο
    • 140 γραμ. μαύρη ζάχαρη
    • 220 γραμ. ζεστό νερό
    • 1-2 πρέζες αλάτι
    • 50 γραμ. βούτυρο

    Εκτέλεση

    Για τη μπανανόπιτα με σοκολάτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες για να πολτοποιηθούν σωστά και μετρίου μεγέθους, όχι τεράστιες αλλιώς το μείγμα θα γίνει αραιό.

    • Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα το μπέικιν, το λιναρόσπορο και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε.
    • Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες στο μίξερ με το γάλα.
    • Βάζουμε στο κάδο του μίξερ, το μαλακό βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια.
    • Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας
    • Χτυπάμε με το σύρμα για 1′.
    • Τέλος, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε τα στερεά υλικά στη μπανανόπιτα, και χτυπάμε για μισό λεπτο να χαθεί το αλεύρι.
    • Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα.
    • Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί 30 Χ 24 εκατ.
    • Αδειάζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο χαμηλό φούρνο στους 160 ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 55′, μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη ή λάμα ενός μαχαιριού από την καρδιά του γλυκού.
    • Αφήνουμε να γίνει χλιαρό προς κρύο το γλυκό.
    • Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας τρυπώντας το γλυκό στην επιφάνεια με σουβλί για ποτίσει με το σιρόπι.
    • Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, πάνω και κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10′ στους 170ºC.

    Για το σιρόπι σοκολάτας

    Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας σε κατσαρόλα μικρή και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2′, μέχρι να πυκνώσει το σιρόπι.

    5 οφέλη της μπανάνας

    Μπανάνα συνταγές και οφέλη

    • Βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού
    • Κάνει καλό στο έντερο
    • Ιδανική τροφή πριν την γuμναστική
    • Κάνει καλό στη καρδιά
    • Μπορεί να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Προσοχή: Μπουκιά και κιλό – Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο

    Του ονείρου: Μελομακάρονα με μπύρα που λιώνουν σαν αφρός

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά