Το να τηγανίσουμε ένα αυγό, είναι ένα από τα βασικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στη κουζίνα. Οι πιθανότητες να αποτύχουμε είναι ελάχιστες. Τι είναι όμως αυτό που θα κάνει τα αυγά μας θεσπέσια…
Το να τηγανίσουμε ένα αυγό, είναι ένα από τα βασικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στη κουζίνα. Οι πιθανότητες να αποτύχουμε είναι ελάχιστες. Τι είναι όμως αυτό που θα κάνει τα αυγά μας θεσπέσια;
Η απάντηση βρίσκεται σε ένα υλικό που υπάρχει μέσα στη κουζίνα και δεν θα φανταζόμασταν ποτέ, ότι θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε στα τηγανητά αυγά. Αυτό δεν είναι άλλο από το λευκό ξύδι. Μετά τη ολοκλήρωση του γεύματος σας, δοκιμάστε αυτό το κόλπο για να απομακρύνετε τη μυρωδιά του αυγού από τα πιάτα και τα ποτήρια.
Ακολουθήστε τα βήματα και δεν θα χάσετε!
Εκτέλεση
- Πρώτα, βάζουμε 12 χιλιοστά νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι σε ένα ρηχό τηγάνι.
- Προσθέτουμε ξύδι γιατί εμποδίζει το ασπράδι να διασκορπιστεί σε όλο το νερό κατά το μαγείρεμα.
- Προσθέτουμε, επίσης, μια πρέζα αλάτι, το οποίο είναι προαιρετικό, αλλά θα βοηθήσει στην ενίσχυση της γεύσης των αυγών.
- Στη συνέχεια, μειώνουμε το νερό και το ξύδι έως ότου τα υγρά αρχίσουν να σιγοβράζουν.
- Στη συνέχεια, σπάμε το αυγό μας σε μια επίπεδη επιφάνεια και το τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ.
- Μεταφέρουμε απαλά το αυγό από το μπολ στο υγρό που σιγοβράζει. Είναι σημαντικό να μην ανακατεύουμε το νερό, καθώς θα διαταράξει το σχήμα των αυγών.
- Αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν για δύο έως τέσσερα λεπτά, ανάλογα με το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
- Αφαιρούμε το αυγό με μια σπάτουλα. Δεν χρειάζεται στράγγισμα.
Φυσικά, κάθε τεχνική χρειάζεται λίγη πρακτική, οπότε αν καταλήξουμε να σπάσουμε έναν κρόκο, μην το πάρουμε κατάκαρδα. Υπάρχει κι η δεύτερη φορά.
Δείτε και αυτά- Ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι: Τα 3 γλυκά που θα φτιάξεις του Αγίου Βαλεντίνου και θα τον "ρίξεις"