Λαχταριστή τυρόπιτα με λάδι, μοτσαρέλα και φύλλο μπακλαβά – Έτοιμη ούτε σε 15 λεπτά


    Οι συνταγές τυρόπιτας έχουν γίνει ανάρπαστες (ειδικά αυτή εδώ έκανε θραύση) και για τον λόγο αυτό το Youweekly.gr σας βρήκε ακόμα μια, εξαιρετική και πανεύκολη!Δεν είναι η συνηθισμένη εκδοχή της τυρόπ…


    Οι συνταγές τυρόπιτας έχουν γίνει ανάρπαστες (ειδικά αυτή εδώ έκανε θραύση) και για τον λόγο αυτό το Youweekly.gr σας βρήκε ακόμα μια, εξαιρετική και πανεύκολη!

    Δεν είναι η συνηθισμένη εκδοχή της τυρόπιτας! Μια που θα την δοκιμάσετε και μια που δεν θα θέλετε να φάτε άλλη…

    Συστατικά:

    • 200 g τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
    • 200γρ γκούντα τριμμένο
    • περίπου 300 g εμενταλ τριμμένο

    Επίσης:

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας, το οποίο είναι κατάλληλο για μπακλαβά
    • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτα
    • 150 g βούτυρο και 100 ml ελαίου

    Συστατικά για την χυλό των φύλλων:

    • 100 γραμμάρια γιαουρτιού στραγγιστό
    • 1 αυγό
    • 100 ml λαδιού
    • 100 ml γάλα

    Εκτέλεση

    Αναμιγνύουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ

    Αναμιγνύουμε σε μία κατσαρόλα λιωμένο βούτυρο με το λάδι και λαδώνουμε καλά την βάση ενός ταψιού.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, λάδι, αυγό, γιαούρτι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.

    Στρώνουμε στην βάση 6-7 φύλλα κρούστας τα οποία θα κρέμονται λίγο έξω από το ταψί.

    Στην συνέχεια βουτάμε κομμάτια από το χωριάτικο φύλλο μέσα στο μείγμα του αυγού και το τσαλακώνουμε σε ένα “μπογο” και τα τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα κρούστας, στην συνέχεια στρώνουμε 2 χωριάτικα φύλλα και λαδώνουμε.

    Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μία φορά και απλώνουμε το μισό τυρί.

    Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση τσαλακωμένα φύλλα πάνω από το τυρί άλλα 4-5 φύλλα κρούστας , και πάλι τσαλακωμένα φύλλα και σκεπάζουμε με 4-5 φύλλα κρούστας και λαδώνουμε ενδιάμεσα στα φύλλα.

    Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο λάδι και μείγμα αυγού.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς, φούρνο. Διάρκεια ψησίματος περί τα 30 – 35 λεπτά.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Χοιρινή τηγανιά “λουκούμι” με μπόλικο λεμόνι και πράσο

    Σπανακόπιτα με τυρί και κρεμμυδάκι – Το μυστικό στην ποσότητα του λαδιού

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά