Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγμα…
Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγματικά δεν έχει προηγούμενο! «Κολασμένο» μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα, ακόμη και για αρχάριους!
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα στα 2-4
4 φλ. τσ. γάλα
250 γρ. μαργαρίνη
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
60 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί Morfat creamy φυτική σαντιγύ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Νιφάδες κουβερτούρας , τριμμένα μπισκότα και τριμμένους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα σπασμένα μπισκότα σε παραλληλόγραμμο σκεύος ή ταψάκι ή πυρέξ (23×33) και το αφήνουμε κατά μέρος . Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κορν φλάουρ , ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ώστε να διαλυθεί πριν προλάβει να ζεσταθεί πολύ το γάλα και σβωλιάσει . Συνεχίζοντας το ανακάτεμα , προσθέτουμε σταδιακά , τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και την κουβερτούρα . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να δούμε ότι η κρέμα γίνεται λεία , βελούδινη και πηχτή . Εν ανάγκη στο τέλος για να πήξει η κρέμα δυναμώνουμε για πολύ λίγο τη φωτιά και δεν αφήνουμε να πάρει πάνω από δυο βράσεις . Αποσύρουμε από την εστία και αδειάζουμε αμέσως το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω στα σπασμένα μπισκότα . Περιμένουμε να κρυώσει! Χτυπάμε τότε στο μίξερ χειρός τη Morfat μέχρι να αφρατέψει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο με σταθερή ροή μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , βελούδινη λευκή κρέμα . Αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος , πάνω από τα μπισκότα με τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας , τριμμένα μπισκότα , τριμμένους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά! Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .
Λαχταριστός κορμός μόνο με 4 υλικά!
Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για ένα λαχταριστό πλούσιο σε γεύση κορμό με Νουτέλα γαρνιρισμένο με χοντροκομμένα φουντούκια.
Ένα γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, έτοιμο για το ψυγείο σε 20 λεπτά. Aκόμα όμως μια πεντανόστιμη συνταγή είναι το μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!
Υλικά συνταγής
600 γρ. Nutella
400 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
60 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τη nutella μαζί με τη σοκολάτα σε ένα κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης ή διαφορετικά βουτυρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα και τη στρώνουμε καλά με λαδόκολλα.
Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν τα σκεπάζουμε ρίχνοντας κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο (στρώσεις μπισκότα-σοκολατένιο μείγμα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.