Σοκολατένιο γλυκό… του «θανάτου» με ζαχαρούχο γάλα στο πι και φι


    Ήρθε το Σαββατοκύριακο και είναι ένα ιδιαίτερο διήμερο, καθώς… ξημέρωσε καραντίνα. Μέσα σε αυτό, φυσικά, θα θέλετε να επιχειρήσετε τις δικές σας γαστρονομικές δημιουργίες και το Athensmagazine.gr σας …


    Ήρθε το Σαββατοκύριακο και είναι ένα ιδιαίτερο διήμερο, καθώς… ξημέρωσε καραντίνα. Μέσα σε αυτό, φυσικά, θα θέλετε να επιχειρήσετε τις δικές σας γαστρονομικές δημιουργίες και το Athensmagazine.gr σας προτείνει τη συνταγή για ένα σοκολατένιο γλυκό… του θανάτου που θα φτιάξετε στο πι και φι με τη χρήση ζαχαρούχου γάλακτος.

    Η συνταγή για τη μους σοκολάτας δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε δύσκολη, έχει μια διαδικασία, αλλά υπόσχεται εξαιρετικό αποτέλεσμα. Και θα είναι τέτοιο, που στη διάρκεια της καραντίνας θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια, ενώ και εκτός αυτής οι φίλοι σας θα το ζητούν χωρίς σταματημό, όπως θα κάνουν και με το τέλειο τσιζκέικ λεμόνι.

    σοκολατένιο γλυκό ζαχαρούχο

    Υλικά

    2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

    15 γραμμάρια σκόνης κακάο χωρίς ζάχαρη

    250 ml γάλα πλήρες

    200 ml κρέμα γάλακτος

    30 g ζάχαρης

    50 g συμπυκνωμένο γάλα

    8 g σκόνης ζελατίνης χωρίς άρωμα

    40 ml νερού

    100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας, ψιλοκομμένη

    σκόνη κακάο για το σερβίρισμα.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε ένα μπολ τις δύο κουταλιές ζεστό νερό και το κακάο και ανακατεύουμε.

    Ψιλοκόβουμε τη μαύρη σοκολάτα.

    Διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.

    Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το μείγμα του ζεστού νερού με το κακάο και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το μείγμα με τη ζελατίνη (σε περίπτωση που έχει σταθεροποιηθεί την βάζουμε για μερικά δεύτερα στο φούρνο μικροκυμάτων)

    Ανακατεύουμε για λίγο.

    Προσαρμόζουμε ενα σουρωτήρι σε ένα μπολ και περνάμε το μείγμα μας απο εκεί.

    Σε ένα μεγάλο μπολ έχουμε βάλει πάγο και κρύο νερό. Ακουμπάμε εκεί το μπολ με το μείγμα μας μέχρι να παγώσει. Σταδιακά θα το δούμε να σφίγγει.

    Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα μας σε μια φόρμα σιλικόνης και το αφήνουμε για μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.

    Την επομένη ξεφορμάρουμε τη μους, πασπαλίζουμε λίγο κακάο και το γλυκό μας είναι έτοιμο!


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά