Τυρόπιτα της τεμπέλας: Η εύκολη πίτα χωρίς φύλλο


    Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, για να ανοίξουμε φύλλο και να φτιάξουμε σπιτική πίτα σαν της γιαγιάς η διαδικασία είναι χρονοβόρα και για όσους δεν τους αρέσει να μαγειρε…


    Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, για να ανοίξουμε φύλλο και να φτιάξουμε σπιτική πίτα σαν της γιαγιάς η διαδικασία είναι χρονοβόρα και για όσους δεν τους αρέσει να μαγειρεύουν βαρετή. Υπάρχει όμως μία συνταγή για τυρόπιτα που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και είναι πολύ εύκολη. Πρόκειται για την γνωστή τυρόπιτα της τεμπέλας. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις την τυρόπιτα σαν κέικ.

    Πως θα την φτιάξετε

    Υλικά

    • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
    • 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
    • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
    • 400γρ. φέτα
    • 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο)
    • 2 αυγά, χτυπημένα
    • 1/2 κούπα γάλα
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα (αβγοδάρτη).
    • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
    • Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.
    • Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά. Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα.
    • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
    • Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας.
    • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′
    • Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά