Φτιάξτε τα τέλεια νηστίσιμα τσουρεκάκια και θα μας θυμηθείτε. Είναι αφράτα, λαχταριστά και κάνουν… θραύση. Πρόκειται για μια συνταγή γρήγορη και εύκολη.ΥΛΙΚΑΠΡΟΖΥΜΙΣε μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλι…
Φτιάξτε τα τέλεια νηστίσιμα τσουρεκάκια και θα μας θυμηθείτε. Είναι αφράτα, λαχταριστά και κάνουν… θραύση. Πρόκειται για μια συνταγή γρήγορη και εύκολη.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
- 3 φακελάκια μαγιά ξηρη
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140 γρ. ελαιόλαδο
- ½ λίτρο φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 180 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κουτ. γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι η γοχ
- φιλέ αμυγδάλου για τη διακόσμηση η σουσάμι
ΠΡΟΖΥΜΙ
Σε μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 4 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε το χυλό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μαχλέπι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το προζύμι και ανακατεύουμε καλά κι αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι πλάθοντας ταυτόχρονα με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο και να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Τη λαδώνουμε ελαφρώς και τη βάζουμε μέσα σ’ένα μεγάλο μπολ.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και την πλάθουμε ο,τι σχήματα θέλουμε.
- Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψιά με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα για άλλα 20 λεπτά περίπου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β. Ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.
Εκτός, όμως, από τα τσουρέκια μπορείτε να φτιάξετε και νηστίσιμο κέικ. Δείτε εδώ τη συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και βούτυρο. Είναι λαχταριστό!
Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη – Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε;
Η ζάχαρη βλάπτει την υγεία και εσείς θέλετε να φάτε γλυκό. Σας βρήκαμε την λύση! Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε; Επίσης μπορείτε να δείτε εδώ τη συνταγή για το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή! Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά
Υλικά:
- 3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο (κομμένα σε κομμάτια)
2/3 φλ. κακάο (σκόνη) - 2/3 φλ. μέλι ή maple syrup
- 1/2 φλ. (περίπου) κρέμα καρύδας (παχύρρευστο γάλα καρύδας σε κονσέρβα)
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Για το νηστίσιμο σοκολατένιο frosting χωρίς ζάχαρη, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και να σχηματιστεί μια μους σαν βουτυρόκρεμα.
- Βάζουμε το vegan frosting σοκολάτας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Γαρνίρουμε κέικ, cupcakes, τούρτες, μπισκότα και ό,τι άλλο μας αρέσει. Όσο περισσέψει, απολαύστε το με το κουτάλι γιατί αυτή η super food συνταγή μας κάνει καλό!
Μυστικά για τέλειο frosting με βελούδινη υφή
- Για να έχει βελούδινη υφή το frosting, πρέπει τα αβοκάντο να είναι ώριμα και πολύ μαλακά. Δείτε πώς θα κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα εδώ, και πώς θα το τεμαχίσετε εύκολα και γρήγορα εδώ.
- Αν τα αβοκάντο είναι σκληρά δεν θα λιώσει τελείως το αβοκάντο και δεν θα ομογενοποιηθεί σωστά το Frosting.
- Η πυκνότητα του frosting σοκολάτας όπως συμβαίνει και στη συνταγή βουτυρόκρεμα, εξαρτάται πάντα από την προσθήκη υγρών. Δηλαδή αν θέλετε πιο πυκνή υφή θα βάλετε σιγά σιγά την κρέμα καρύδας μέχρι να έχει την πυκνότητα που εσείς θέλετε.
- Είναι πολύ βασικό να μην μπερδευτείτε και αγοράσετε γάλα καρύδας από το ψυγείο στο σούπερ μάρκετ. Αυτό το γάλα είναι αραιό και δεν θα πήξει το frosting. Χρησιμοποιήστε παχύρευστο γάλα καρύδας, το οποίο είναι συσκευασμένο σε κονσέρβα. Έχει πυκνή υφή και βγαίνει βελούδινο το frosting. Ανακινείστε καλά την κονσέρβα πριν την ανοίξετε.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες