Ομελέτα φούρνου με φρέσκο αρακά και σαλάμι μπίρας


    Οι ομελέτες και ειδικά οι ομελέτες φούρνου έχουν ξεχωριστή θέση στη καρδιά αμς και αποτελούν ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο, που μπορείς να φας από πρωινό μέχρι βραδυνό.Οι παραλλαγές είναι πολλές. …


    Οι ομελέτες και ειδικά οι ομελέτες φούρνου έχουν ξεχωριστή θέση στη καρδιά αμς και αποτελούν ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο, που μπορείς να φας από πρωινό μέχρι βραδυνό.

    Οι παραλλαγές είναι πολλές. Εμείς θα σας προτείνουμε μια όχι τόσο διαδεδομένη συνταγή, που σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα και θα θέλετε να τη μαγειρέψετε ξανά και ξανά.

    Υλικά

    • 4 αβγά
    • 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
    • 1½ φλιτζάνι αρακά φρέσκο
    • 1 φλιτζάνι φετούλες καρότου
    • 1 φλιτζάνι σαλάμι, σε λεπτές λωρίδες
    • 100ml γάλα φρέσκο
    • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
    • 100ml ελαιόλαδο
    • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο
    • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
    • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο

    ομελέτα-φούρνου

    Διαδικασία

    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
    • Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς όλα τα λαχανικά.
    • Προσθέτετε το σαλάμι μπύρας, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
    • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού και ανακατεύετε καλά.
    • Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μέτριο, σχετικά βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να σφίξει και να χρυσίσει η επιφάνεια. Τη σερβίρετε ζεστή (όχι καuτή) ή χλιαρή πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και συνοδεύετε με μια ντοματοσαλάτα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά