Έχουμε πάρει σβάρνα τις πίτες αλλά τι καλύτερο υπάρχει από ένα τέτοιο κολατσιό; Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η συνταγή της σπανακόπιτας – δείτε την εδώ – σας βρήκαμε πως να φτιάξετε την πιο εύκ…
Έχουμε πάρει σβάρνα τις πίτες αλλά τι καλύτερο υπάρχει από ένα τέτοιο κολατσιό; Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η συνταγή της σπανακόπιτας – δείτε την εδώ – σας βρήκαμε πως να φτιάξετε την πιο εύκολη και γευστική αλμυρή κολοκυθόπιτα!
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και… thanks me later!
Τι θα χρειαστείς για την κολοκυθόπιτα
- 500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
- 100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300γρ Τυρί φέτα
- 100γρ Γιαούρτι
- 2 Αυγά
- 2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι Άνηθο
- 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Ξύσμα Λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
- Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι,το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
- Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Μπιφτέκι 800 γραμμαρίων – Ο παράδεισος του καλοφαγά ακούει στο όνομα “Ρεμεζέ”
Κρητική μακαρονάδα με ντομάτα, σκόρδο και λουκάνικο – Έτοιμη σε 15 λεπτά
Δείτε και αυτά