Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο – Εύκολη, με φέτα και γιαούρτι


    Έχουμε πάρει σβάρνα τις πίτες αλλά τι καλύτερο υπάρχει από ένα τέτοιο κολατσιό; Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η συνταγή της σπανακόπιτας – δείτε την εδώ – σας βρήκαμε πως να φτιάξετε την πιο εύκ…


    Έχουμε πάρει σβάρνα τις πίτες αλλά τι καλύτερο υπάρχει από ένα τέτοιο κολατσιό; Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η συνταγή της σπανακόπιτας – δείτε την εδώ – σας βρήκαμε πως να φτιάξετε την πιο εύκολη και γευστική αλμυρή κολοκυθόπιτα!

    Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και… thanks me later!

    Τι θα χρειαστείς για την κολοκυθόπιτα

    • 500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
    • 100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 300γρ Τυρί φέτα
    • 100γρ Γιαούρτι
    • 2 Αυγά
    • 2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
    • 1 ματσάκι Άνηθο
    • 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • 1 Ξύσμα Λεμόνι

    Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
    • Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
    • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι,το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
    • Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
    • Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
    • Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
    • Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
    • Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Μπιφτέκι 800 γραμμαρίων – Ο παράδεισος του καλοφαγά ακούει στο όνομα “Ρεμεζέ”

    Κρητική μακαρονάδα με ντομάτα, σκόρδο και λουκάνικο – Έτοιμη σε 15 λεπτά

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά