Η Ελένη Μενεγάκη είχε χθες τα γενέθλιά της (29/10) και έτσι, στο πλατό της εκπομπής της βρέθηκε ο παλιός της συνεργάτης, Γιώργος Τσούλης προκειμένου να της φτιάξει την τούρτα των γενεθλίων της για τα …
Η Ελένη Μενεγάκη είχε χθες τα γενέθλιά της (29/10) και έτσι, στο πλατό της εκπομπής της βρέθηκε ο παλιός της συνεργάτης, Γιώργος Τσούλης προκειμένου να της φτιάξει την τούρτα των γενεθλίων της για τα 52 της χρόνια.
Η παρουσιάστρια έσβησε τα κεράκια μαζί με τους συνεργάτες της και ευχήθηκε υγεία σε όλους. Εμείς λοιπόν ψάξαμε και σας βρήκαμε την συνταγή για να την κάνετε και εσείς στα δικά σας γενέθλια ή στα γενέθλια κάποιου αγαπημένου σας προσώπου.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για την τούρτα της Ελένης Μενεγάκη
Υλικά:
Για τη βάση (παντεσπάνι):
- 320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 130 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 2+¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. σόδα, μαγειρική
- 1+¼ κ.γ. αλάτι
- 300 ml γάλα, πλήρες
- 1+¼ κ.γ. ξύδι
- 130 ml ηλιέλαιο
- 300 ml νερό, βραστό
- 3 μέτρια αυγά
- 1+¼ βανίλια, εκχύλισμα
- 150 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα, καβουρδισμένα και επιπλέον 200 γρ. για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
- 150 άχνη ζάχαρη
Για την επικάλυψη:
- 330 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη