Απίθανη αγιορείτικη συνταγή για νηστίσιμους ψαροκεφτέδες


    Είτε νηστεύεις είτε όχι αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το μεσημέρι της Κυριακής που δεν θες να φας κρέας. Δες αυτήν την απίθανη συνταγή παρακάτω!


    Είτε νηστεύεις είτε όχι αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το μεσημέρι της Κυριακής που δεν θες να φας κρέας. Δες αυτήν την απίθανη συνταγή παρακάτω!

    Υλικά (για 5- 6 μερίδες)

    • 600- 800 γρ. βακαλάος χωρίς αγκάθια
    • 3 κρεμμύδια
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 4 φέτες ψωμί σταρένιο μπαγιάτικο
    • 5 αυγά
    • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, κύμινο
    • μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    • Βράζουμε ελαφρώς το ψάρι με πολύ λίγο νερό.
    • Το στραγγίζουμε και, αφού κρυώσει, το καθαρίζουμε από τα ψαροκόκαλα, τα αγκάθια και το δέρμα, τρίβοντάς το με το χέρι.
    • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα περνάμε από τον τρίφτη.
    • Μουσκεύουμε το ψωμί σε αρκετό νερό για πέντε ως δέκα λεπτά, το στραγγίζουμε καλά και μετά το τρίβουμε με το χέρι.
    • Σε μια λεκάνη βάζουμε το ψάρι, τα τριμμένα κρεμμύδια και σκόρδα και το τριμμένο ψωμί.
    • Σπάμε μέσα στη λεκάνη τα αυγά, προσθέτουμε ρίγανη, κύμινο, πιπέρι, αλάτι και μαϊντανό.
    • Τα ζυμώνουμε όλα αυτά καλά και τα αφήνουμε για είκοσι ως τριάντα λεπτά.
    • Κατόπιν πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε με κίτρινο αλεύρι (από σκληρό σιτάρι).
    • Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο σε κανονική φωτιά.
    • Αντί για ψωμί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αντίστοιχη ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς .
    • Επίσης, οι ψαροκεφτέδες μπορούν να γίνουν και με βακαλάο παστό, τον οποίο, όμως, έχουμε ξαλμυρίσει προηγουμένως.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά