Στρώστε το τραπέζι: Τις Κυριακές ψήνουμε κοτόπουλο στον φούρνο


    Το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι θέλει το κοτόπουλο στον φούρνο ολόκληρο, µε τραγανή πέτσα και ζουµερό κρέας. Ο Γιώργος ∆ηµητρακόπουλος µοιράζεται µαζί µας τις επτά πιο αγαπηµένες του συνταγές, ελαφρώς πειραγµένες.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φουρνιστό κοτόπουλο: Γιατί να αλείψουμε κάτω από το δέρμαΜαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά | Εύκολο | Για 4 άτομαΥλικάΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στ…


    Το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι θέλει το κοτόπουλο στον φούρνο ολόκληρο, µε τραγανή πέτσα και ζουµερό κρέας. Ο Γιώργος ∆ηµητρακόπουλος µοιράζεται µαζί µας τις επτά πιο αγαπηµένες του συνταγές, ελαφρώς πειραγµένες.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φουρνιστό κοτόπουλο: Γιατί να αλείψουμε κάτω από το δέρμα

    1.Τραγανό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και θαλασσινό αλάτι

    Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά | Εύκολο | Για 4 άτομα

    Υλικά

    • 1 κοτόπουλο ολόκληρο, περίπου 1,5 κιλό
    • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και μερικά κλωνάρια
    • 2 κουτ. σούπας αλάτι θαλασσινό
    • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
    • μαύρο πιπέρι

    Διαδικασία

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και τα κλωνάρια του μέσα και γύρω από το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Το ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας, η πέτσα του να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανή. Στα μισά του ψησίματος αλείφουμε το κοτόπουλο με το βούτυρο – αυτό θα το βοηθήσει να γίνει τραγανό.

    Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο τρυπώντας το πιο χοντρό σημείο στο μπούτι. Οι χυμοί πρέπει να βγαίνουν καθαροί. Αν βγαίνουν ροζ, το ψήνουμε για 10 λεπτά επιπλέον και ελέγχουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

    Tip

    Έκτος από κάποια πράσινη σαλάτα, αυτό το κοτόπουλο ταιριάζει πολύ ωραία µε κάποιο ρύζι και µια καuτερή µουστάρδα, κατά προτίµηση ντιζόν.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά