Παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Λέρο με γιαούρτι, μυζήθρα και λερίτικο τυρί. Μία συνταγή που είναι δημοφιλής στα Δωδεκάνησα και η γεύση της είναι αμίμητη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πελοποννησι…
Παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Λέρο με γιαούρτι, μυζήθρα και λερίτικο τυρί. Μία συνταγή που είναι δημοφιλής στα Δωδεκάνησα και η γεύση της είναι αμίμητη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πελοποννησιακή παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα, μυζήθρα και γάλα.
Για το ζυμάρι
- 1 γιαούρτι
- 1 βούτυρο
- 1 φαρινάπ
- 1 κ.γ ζάχαρη
Για την γέμιση
- 1 μυζήθρα φρέσκια
- 1 τυρί φρέσκο Λέρου
- 4 αυγά ολόκληρα
- 4 αυγά μόνο τον κρόκο
- Μοσχοκάρυδο
- Δυόσμο
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.σ ζάχαρη
- Αλάτι
- 2 αυγά χτυπημένα για από πάνω
- Θρυμματίζουμε τα μυζηθροτύρα,βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά για την γέμιση
ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε για αλάτι,και κλείνουμε με μεμβράνη. - Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας βάζουμε στον κάδο με γάντζο το βούτυρο με το γιαούρτι, χτυπάμε 5 λεπτά, βάζουμε ζάχαρη ή αν θέλουμε λίγο αλατάκι για αλμυρή ζύμη,ρίχνουμε αλεύρι μέχρι μια γίνει μαλακιά η ζύμη να μην κολλάει, αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε ζυμαράκια για φόρμες η φτιάχνουμε κανονικές τυροπιτούλες σε σχήμα μισοφέγγαρο.
- Για τις φόρμες πάνω από την γέμιση μας αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και κανέλα.
- Ψήνουμε στους 200 και μόλις ροδίσουν καλά τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.