Τροφαντά στρογγυλά κολοκύθια με γέμιση πικάντικη, πλούσια και με αναπάντεχους συνδυασμούς, σε γεμιστά εντελώς λιχούδικα! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια σε 5 βήματα – Το μυ…
Τροφαντά στρογγυλά κολοκύθια με γέμιση πικάντικη, πλούσια και με αναπάντεχους συνδυασμούς, σε γεμιστά εντελώς λιχούδικα! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια σε 5 βήματα – Το μυστικό κρύβεται στο ψωμί
Υλικά
Μερίδες: 5
Για τη γέμιση
- 700 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσια ελιά + χοιρινός)
- η σάρκα από τα κολοκύθια
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 60 γρ. (3 φέτες) ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο φρέσκο γάλα, καλά στυμμένο και θρυμματισμένο
- 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια 1 εκ.
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον ζωμό
- 750 ml ζεστό νερό
- 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
- 1 φύλλο δάφνης
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 10 κολοκύθια μεγάλα στρογγυλά, καλά πλυμένα
Διαδικασία
- Για τα κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα, κόβουμε τα «καπάκια» των κολοκυθιών και αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε κολοκυθιού, την οποία ψιλοκόβουμε σε βαθύ μπολ.
- Τακτοποιούμε τα κελύφη των κολοκυθιών σε βαθύ ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τη σάρκα κολοκυθιού.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Γεμιστά
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Γεμίζουμε μέχρι επάνω τα κολοκύθια με το μείγμα και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ζωμού και περιχύνουμε τα κολοκύθια. Ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα γεμιστά να γίνουν χλιαρά και σερβίρουμε τα κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα.
Πηγή: gastronomos.gr
Δείτε και αυτά