Βέφα Αλεξιάδου: Συνταγή για αφράτους λουκουμάδες – Βάλτε μπόλικο μέλι


    Η Βέφα Αλεξιάδου στο βιβλίο με τις συνταγές της, έχει την απόλυτη για ελληνικούς σπιτικούς αφράτους λουκουμάδες. Εσείς που λατρεύετε το μέλι, θα την αγαπήσετε.ΥλικάΕκτέλεσηΗ Βέφα Αλεξιάδου έχει την απ…


    Η Βέφα Αλεξιάδου στο βιβλίο με τις συνταγές της, έχει την απόλυτη για ελληνικούς σπιτικούς αφράτους λουκουμάδες. Εσείς που λατρεύετε το μέλι, θα την αγαπήσετε.

    Αυτή είναι η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για λουκουμάδες με μέλι

    Υλικά

    • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
    • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
    • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
    • 1 κσ ζάχαρη
    • 1 κγ αλάτι
    • 4 κσ λάδι
    • 3.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά την διαλύουμε με το νερό κ ύστερα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι κ το λάδι ανακατεύουμε τα υλικά κ σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε για 5 λεπτά βγάζουμε τον κάδο τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη κ αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
    • Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι η σε μια κατσαρόλα τόσο όσο να μπορεί να σκεπαστεί ο λουκουμάς. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη μας φτιάχνουμε τους λουκουμάδες με τη βοήθεια ενός κουταλιού κ τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

    Η Βέφα Αλεξιάδου έχει την απόλυτη συνταγή και για λαχταριστό κεικ σοκολάτας που γίνεται πανεύκολα.

    Βέφα Αλεξιάδου: Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου με πορτοκάλι

    Μια πολύ νόστιμη συνταγή με μυρωδάτα κουλουράκια κακάο που μου την έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρότερη. Η συνταγή είναι της κας. Βέφας Αλεξιάδου και κατά ένα περίεργο τρόπο δεν την έχω βρει δημοσιευμένη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε. Πραγματικά τα κουλουράκια εξαφανίζονται άμεσα!

    Υλικά

    • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κουταλάκι σόδα
    • 2 κουταλάκια κανέλα
    • 1/4 κουταλιού μοσχοκάρυδο
    • 3 κουταλιές σούπας κακάο
    • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
    • 1/2 κούπα βιτάμ
    • 2/3 κούπας ζάχαρη
    • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
    • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
    • 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    • Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ τα 6 πρώτα υλικά και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα.
    • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, στο μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά.
    • Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι ώσπου να γίνει μια απαλή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
    • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου.
    • Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου.
    • Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε λίγο τα κουλουράκια στην κουβερτούρα.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Εύκολη και ζουμερή πολίτικη τυρόπιτα με αυγά και γάλα από την Βέφα Αλεξιάδου!

    Δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και αμύγδαλα από την Βέφα Αλεξιάδου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά