Το να φτιάχνεις μπιφτέκια θεωρείται από τα πιο εύκολα πράγματα στο κομμάτι της μαγειρικής. Το να πετύχεις όμως ζουμερά μπιφτέκια και αφράτα είναι κάπως πιο ”δύσκολο” ειδικά για σένα που αποφεύγεις τ…
Το να φτιάχνεις μπιφτέκια θεωρείται από τα πιο εύκολα πράγματα στο κομμάτι της μαγειρικής. Το να πετύχεις όμως ζουμερά μπιφτέκια και αφράτα είναι κάπως πιο ”δύσκολο” ειδικά για σένα που αποφεύγεις το ψωμί στα υλικά. Και όμως κάπου εδώ ξεπροβάλλουμε εμείς ως τζίνι και σου δίνουμε tips. Άκουσέ μας προσεκτικά.
Δείτε επίσης: Πώς να φτιάξεις το πιο ζουμερό μπιφτέκι για burger – Εκεί βρίσκεται το μυστικό
Πώς θα φτιάξεις, λοιπόν, αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί;
To μυστικό βρίσκεται στο αυγό. Επίσης, πρέπει να προσθέσεις και λίγο ξίδι στο μείγμα για να μη μυρίζει το αυγό αλλά και για να γίνει πιο αφράτος ο κιμάς. Η προτεινόμενη αναλογία είναι 1 αβγό και 1 κουτ. σούπας ξίδι ανά 1/2 κιλό κιμά.
Επίσης, χρήσιμο υλικό για να βγουν πιο αφράτα τα μπιφτέκια σου είναι το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα μαζί με τα υγρά τους . Όσον αφορά την αναλογία, σκέψου πως για 1 κιλό κιμά χρειάζεσαι 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και 2 μέτριες ντομάτες.
Όσο πλάθεις τα μπιφτέκια σου να θυμάσαι πως πρέπει να βρέχεις τα χέρια σου είτε με λίγο ελαιόλαδο, είτε με λίγη μπύρα.
Με τριμμένη φρυγανιά, με κουάκερ, με πλιγούρι ή με υπερβολικά βρασμένο ρύζι.
Σας διαλύονται τα μπιφτέκια; Το έξυπνο κόλπο για να μην ξαναγίνει ποτέ
Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.
Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;
Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.
Δείτε και αυτά