Ζουμερά και αρωματικά μπιφτέκια από κοτόπουλο, ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ καλοκαιριάτικο γεύμα.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Άλλο… επίπεδο γεύσης: Το μυρωδικό στη σχάρα που «απογειώνει» τη γεύση το…
Ζουμερά και αρωματικά μπιφτέκια από κοτόπουλο, ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ καλοκαιριάτικο γεύμα.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Άλλο… επίπεδο γεύσης: Το μυρωδικό στη σχάρα που «απογειώνει» τη γεύση του μπιφτεκιού
Υλικά
Μερίδες: 4
- 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου, από στήθος
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο, μαζί με το ζουμί του
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 μικρή πιπεριά κέρατο, πολύ ψιλοκομμένη
- 200 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένη σε λίγο γάλα και καλά στυμμένη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
- Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
Πηγή: gastronomos.gr
Δείτε και αυτά