Ψητός σολομός με γιαούρτι: Γαρνίρετε με φετούλες από λεμόνι


    Ο θρεπτικός σολομός ενώνεται με το γιαούρτι και δημιουργούν μαζί τον τέλειο γευστικό light συνδυασμό.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Καλοκαιράκι αφού: Κοτόπουλο παγιάρ σε μαρινάδα λεμονιούΒήμα 1Προθερμ…


    Ο θρεπτικός σολομός ενώνεται με το γιαούρτι και δημιουργούν μαζί τον τέλειο γευστικό light συνδυασμό.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Καλοκαιράκι αφού: Κοτόπουλο παγιάρ σε μαρινάδα λεμονιού

    Υλικά

    • 1,5 κιλό φρέσκο σολομό (ουρά) ή 8 φέτες φιλέτο σολομού
    • ½ κεσέ γιαούρτι 2%
    • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
    • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
    • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Διαδικασία

    Ψητός σολομός με γιαούρτι: Γαρνίρετε με φετούλες από λεμόνι

    Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, δύο κουταλιές της σούπας από τον ψιλοκομμένο άνηθο, όλο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω.

    Βήμα 2

    Σκεπάζετε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού και τον ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες.

    Βήμα 3

    Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φετούλες λεμονιού.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά