Πήρε κιμά και το γέμισε σε κούπα, έβαλε από πάνω σάλτσα μέσα σε 3 λεπτά είχε φτιάξει το πιο νόστιμο πιάτο!Μπορεί να μην είμαι επαγγελματίας chef, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω τη μαγειρική…
Πήρε κιμά και το γέμισε σε κούπα, έβαλε από πάνω σάλτσα μέσα σε 3 λεπτά είχε φτιάξει το πιο νόστιμο πιάτο!
Μπορεί να μην είμαι επαγγελματίας chef, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω τη μαγειρική.
Κάποιες συνταγές δεν χρειάζονται πολύ ώρα και πολύπλοκα βήματα. Και ένας από αυτούς τους τρόπους μαγειρέματος είναι και εκείνος, χρησιμοποιώντας μία απλή κούπα για καφέ.
Υπάρχουν πολλές συνταγές για κούπες, αλλά αυτή πραγματικά είναι μοναδική!
Δεν μπορείτε να φτιάξετε κάτι πιο εύκολο και γρήγορο από αυτό το ρολό κιμά σε κούπα. Και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!
ελαιόλαδο
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. ketchup
2 κ.σ. βρώμη
σκόνη σκόρδου
αλάτι
150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
Λαδώστε τη κούπα με το ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε το γάλα, το ketchup, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι στη κούπα.
Βάλτε σιγά σιγά τον κιμά στη κούπα
Ανακατέψτε καλά.
Ψήστε σε φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στο δυνατό ή μέχρι να να το δείτε ότι έχει ψηθεί.
Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε.
Το ρολό κιμά είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα και πλέον μπορώ να το μαγειρεύω μόνος μου χωρίς να πρέπει να το φτιάξω σε μεγάλες ποσότητες. Θα την λατρέψετε αυτή τη συνταγή!
«Επανάσταση» στο μαγείρεμα του μπιφτεκιού: Με ένα κουταλάκι μουστάρδα θα το… απογειώσετε!
Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και υγιεινό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Όσες φορές κι αν τα φτιάξουμε πάντα θα θέλουμε να πειραματιζόμαστε και να ψάχνουμε μικρά μυστικά για να απογειώσουμε τη γεύση τους.
Μετά το μυστικό με το ούζο, το Athensmagazine.gr σας φέρνει ένα ακόμη tip για να απογειώσετε τα μπιφτέκια σας και να τα κάνετε ακόμη πιο αφράτα.
Ποιο είναι όμως το μαγικό υλικό για μια πιο.. πιπεράτη γεύση; Η μουστάρδα! Πλέον, μουστάρδες στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλές πέραν της κλασσικής, είτε πιο καuτερή και πικάντικη, είτε με κάποιο γλυκό συστατικό μέσα όπως μέλι ή πορτοκάλι.
Διαλέξτε αυτή που εσείς προτιμάτε και πριν πλάσετε τα μπιφτέκια σας προσθέστε στον κιμά σας λίγη από τη μουστάρδα της αρεσκείας σας. Προσοχή! Μην το παρακάνετε γιατί μετά τα μπιφτέκια σας θα έχουν πιο υγρή σύσταση, δεν θα μπορούν να “σταθούν” καλά και κατά το ψήσιμο μπορεί να διαλυθούν.
Βάζετε ωμό κρεμμύδι στα μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Κατά καιρούς ακούμε και διαβάζουμε διάφορα μυστικά για πιο αφράτα και πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ τι πρέπει να προσeξετε σχετικά με το ψήσιμο στη σχάρα.
Ένα από τα βασικότερα υλικά που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των μπιφτεκιών είναι το κρεμμύδι. Συνήθως το κρεμμύδι είτε ψιλοκόβεται, είτε περνιέται από κάποιο τρίφτη.
Ναι, είναι σωστή η χρήση του κατά αυτόν τον τρόπο, όμως μπορείτε να κάνετε μια μικρή αλλαγή και να απογειώσετε το γεύμα σας. Ποια είναι αυτή; Σταματήστε να βάζετε ωμό το κρεμμύδι στον κιμά σας και περάστε το για λίγο από το τηγάνι μέχρι να μαλακώσει λίγο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μπιφτέκια δοκιμάστε το μικρό αυτό μυστικό με το κρεμμύδι και θα μας θυμηθείτε!
Δείτε και αυτά- Ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι: Τα 3 γλυκά που θα φτιάξεις του Αγίου Βαλεντίνου και θα τον "ρίξεις"