Στριφτή τυρόπιτα με λαδοτύρι και χειροποίητο φύλλο


    Φτιάξτε λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα με λαδοτύρι και χειροποίητο φύλλο. Πρόκειται για μια σχετικά γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε πίτα, δείτε εδώ μι…


    Φτιάξτε λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα με λαδοτύρι και χειροποίητο φύλλο. Πρόκειται για μια σχετικά γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για healthy μακαρονάδα.

    Τυρόπιτα: Υλικά και εκτέλεση

    • 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. ξύδι
    • Λίγο αλάτι
    • Νερό όσο πάρει για να γίνει ζύμη ελαστική

    συνταγή για στριφτή τυρόπιτα

    • 400 γρ λαδοτύρι θρυμματισμένο
    • 200 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
    • 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
    • 250 γρ κρέμα γάλακτος
    • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
    • Λίγο ελαιόλαδο

    Ξεκινάμε με τη ζύμη για τα φύλλα. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία γουβίτσα και εκεί μέσα ρίχνουμε, το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και νερό όσο πάρει.. θα το δούμε να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι.

    Ζυμώνουμε καλά ώσπου να πετύχουμε μία ζύμη ελαστική σφιχτή. Χωρίζουμε 6 μπαλάκια σε ίσα μέρη και αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα για μισή ώρα.

    Όσο θα αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουράζεται θα ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, το λάδι, τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα συμπαγές όχι πολύ κρεμώδες μείγμα. Αφού έχουμε ετοιμάσει και τη γέμιση. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα φύλλα *το ταψί το δικό μου πήρε 6 φύλλα σαλιγκάρι σε 30 εκ ταψί.

    Αλευρώνουμε μία επιφάνεια να μπορούμε να ανοίξουμε εκεί φύλλα και ξεκινάμε με το πρώτο, αφού το ανοίξουμε το λαδώνουμε ελαφρώς, το υπολογίζουμε με το μάτι να μην είναι ούτε πολύ μεγάλο αλλά ούτε και μικρή η διάμετρος του φύλλου και αρχίζουμε να βάζουμε 3 – 4 κουταλιές της σούπας γέμιση, όχι μέχρι την άκρη του φύλλου, να αφήσουμε λίγο κενό για να μπορούμε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση όπως στην εικόνα δεξιά και αριστερά. Αλείφουμε τις άκρες να κολλήσουν με λίγο νερό και ξεκινάμε να το τυλίγουμε ρολό.

    Το στρίβουμε ελαφρώς και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει πρώτα ξεκινάμε από το κέντρο. Από εκεί ξεκινάμε από το κέντρο προς τα έξω. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τα τελειώσουμε και να γεμίσουμε το ταψί.

    Ραντίζουμε την πίτα με ελαιόλαδο και νερό, πασπαλίζουμε στο τέλος αν θέλουμε με σουσάμι και ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά