Ιδανική μακαρονάδα για εσένα που δεν έχεις μαγειρέψει τίποτα και το στομάχι διαμαρτύρεται. Είναι γρήγορο και γευστικό πιάτο και προετοιμάζεται σε 30′. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για υο πιο ligh…
Ιδανική μακαρονάδα για εσένα που δεν έχεις μαγειρέψει τίποτα και το στομάχι διαμαρτύρεται. Είναι γρήγορο και γευστικό πιάτο και προετοιμάζεται σε 30′. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για υο πιο light παστίτσιο που φάγατε ποτέ.
- 200 – 300 γρ. ψωμί (χωρίς την κόρα), κατά προτίμηση μπαγιάτικο, σε κυβάκια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
- 3 – 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή κάποιο άλλο (όχι στραγγιστό), σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού σε ένα ταψί σε μονή στρώση, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Eν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σκορδόλαδο.
- Τα «ψήνουμε» για 1 λεπτό και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με τα κρουτόν.