Μοσχοβολιστή συριανή τυρόπιτα με μυζήθρα και μέλι


    Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας με μέλι και αρωματικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Είναι η παραδοσιακή συνταγή της συριανής τυρόπιτας και μια γευστική ε…


    Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας με μέλι και αρωματικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Είναι η παραδοσιακή συνταγή της συριανής τυρόπιτας και μια γευστική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ξεχωριστή τυρόπιτα της Μακεδονίτισσας γιαγιάς

    • 12 αυγά
    • 1 πακέτο ζάχαρη
    • 1 κεφάλι ντόπια ανάλατη μυζήθρα (περίπου1 κιλό)
    • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανέλλα
    • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    • 1 κουταλιά σούπας μέλι
    • Ξύσμα πορτοκαλιού

    Μοσχοβολιστή συριανή τυρόπιτα με μυζήθρα και μέλι

    • Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με το χέρι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλλα, το χυμό, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
    • Ανακατεύουμε καλά χτυπώντας με μίξερ, ώσπου αυτά γίνουν ένα μείγμα.
    • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των υλικών μέσα σε αυτό.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1-1,5 ώρα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά