Προφιτερόλ ταψιού: Εύκολη “μαμαδίστικη” συνταγή για την απόλυτη απόλαυση που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Προφιτερόλ ταψιού: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, δροσιστικό και γευστικό γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Δοκιμάστ…



    Προφιτερόλ ταψιού: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, δροσιστικό και γευστικό γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Δοκιμάστε να φτιάξετε προφιτερόλ, το οποίο γίνεται στο ταψί και φτιάξτε τη διάθεση τη δική σας και των οικείων σας. Αναλυτικότερα:


    Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

    – 1 μονό πακέτο φρυγανιές
    – 3/4 κούπας γάλα
    – 1 κ.σ. άχνη

    Για την κρέμα:
    – 350 γραμμάρια μαργαρίνη
    – 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
    – 4 κουταλιές της σούπας κακάο
    – 1 1/4 κούπας ζάχαρη
    – 5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
    – 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
    – Κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα



    Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

    – Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.
    – Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη.
    – Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22×32 εκ.
    – Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
    – Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνωσε χαμηλή φωτιά.
    – Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα, το κακάο και τη ζάχαρη.
    – Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύκαλά η ζάχαρη!
    – Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
    – Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!
    – Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα,τα χτυπημένα αβγά.
    – Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.
    – Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε, με τη χτυπημένη σαντιγί.
    – Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
    – Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
    – Σερβίρουμε σε κομμάτια.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά