Περίσσεψε αρνί από το Πάσχα; Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για να μην το πετάξετε


    Περίσσεψε αρνί από το πασχαλινό τραπέζι; Τι θα λέγατε, αν το αξιοποιούσατε έξυπνα φτιάχνοντας πεντανόστιμες και εύκολες ατομικές πίτες με σπιτική ζύμη από 2 υλικά και γέμιση από τυριά και σάλτσα ντομάτας; Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.Υλικά Για τις πίτεςΓια τη γέμισηΓια τη σύνθεσηΕκτέλεσηΓια τη γέμισηΓια τη σύνθεση


    Περίσσεψε αρνί από το πασχαλινό τραπέζι; Τι θα λέγατε, αν το αξιοποιούσατε έξυπνα φτιάχνοντας πεντανόστιμες και εύκολες ατομικές πίτες με σπιτική ζύμη από 2 υλικά και γέμιση από τυριά και σάλτσα ντομάτας; Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

    Υλικά 

    Για τις πίτες

    • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • αλάτι
    • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
    • σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης

    Για τη γέμιση

    • 300 γρ. αρνί, ψημένο
    • 300 γρ. ντομάτα, τριμμένη
    • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
    • 150 γρ. mix τυριών
    • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    Για τη σύνθεση

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 20 γρ. σουσάμι

    Εκτέλεση

    • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι, το αλάτι και τη ρίγανη, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
    • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη τη ζύμη να ξεκουραστεί.

    Για τη γέμιση

    • Κόβουμε το αρνί σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε 4-5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αρνί, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και τον μαϊντανό.
    • Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Για τη σύνθεση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
    • Απλώνουμε σιμιγδάλι στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια.
    • Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 15 εκ.
    • Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κάθε κομματιού και διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε μισοφέγγαρα.
    • Τυλίγουμε τις άκρες για να σφραγίσουμε μέσα τη γέμιση.
    • Μεταφέρουμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
    • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε 20 λεπτά.
    • Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά