Περίσσεψε αρνί από το πασχαλινό τραπέζι; Τι θα λέγατε, αν το αξιοποιούσατε έξυπνα φτιάχνοντας πεντανόστιμες και εύκολες ατομικές πίτες με σπιτική ζύμη από 2 υλικά και γέμιση από τυριά και σάλτσα ντομάτας; Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.Υλικά Για τις πίτεςΓια τη γέμισηΓια τη σύνθεσηΕκτέλεσηΓια τη γέμισηΓια τη σύνθεση
Περίσσεψε αρνί από το πασχαλινό τραπέζι; Τι θα λέγατε, αν το αξιοποιούσατε έξυπνα φτιάχνοντας πεντανόστιμες και εύκολες ατομικές πίτες με σπιτική ζύμη από 2 υλικά και γέμιση από τυριά και σάλτσα ντομάτας; Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
Για τις πίτες
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
- 300 γρ. αρνί, ψημένο
- 300 γρ. ντομάτα, τριμμένη
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. mix τυριών
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι, το αλάτι και τη ρίγανη, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Διαβάστε επίσης
Για τη γέμιση
- Κόβουμε το αρνί σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε 4-5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αρνί, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Απλώνουμε σιμιγδάλι στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια.
- Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 15 εκ.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κάθε κομματιού και διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε μισοφέγγαρα.
- Τυλίγουμε τις άκρες για να σφραγίσουμε μέσα τη γέμιση.
- Μεταφέρουμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.