Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο: Εύκολο και λαχταριστό κέικ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθή…



    Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ενδεχομένως να σας ζητήσουν και τη συνταγή.


    Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    Για το κεικ:
    – 400 γραμμάρια Φαρίνα
    – 100 γραμμάρια Κακάο
    – 400 γραμμάρια Ζάχαρη
    – 650 ml γάλα φρέσκο
    – 250 ml ηλιέλαιο
    – 2 βανιλιες
    – 3 αυγά
    – 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, αλάτι
    Για το γλάσο σιροπιάσματος:
    – 2 κουτιά ζαχαρούχο
    – 250 κουβερτούρα γάλακτος
    Για την σαντιγί:
    – 2 φακ. Garni
    – 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο


    Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    Για το κέικ:
    – Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
    – Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει.
    – Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά στον αέρα.

    Για το γλάσο σιροπιάσματος:
    – Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, το ζαχαρούχο.
    – Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.


    Για τη σαντιγί:
    – Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων, με το γάλα για 5 λεπτά έως ότου να σφίξει η σαντιγί μας.
    – Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
    – Μόλις γίνει το κεικ, το βγάζουμε από τον φούρνο.
    – Αφήνουμε το κέικ να χλιαρέψει.
    – Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του, με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
    – Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο, που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
    – Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
    – Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά