Το Πάσχα πέρασε, αλλά το τσουρέκι… επιμένει; Αν το ντουλάπι σου φιλοξενεί ακόμα φέτες από το αγαπημένο πασχαλινό γλύκισμα και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις, μην τις αφήσεις να πάνε χαμένες! Σου έχουμε την πιο νόστιμη, πανεύκολη και γρήγορη λύση για να του δώσεις δεύτερη ζωή. Ένα γλυκό που θα σε κάνει να εύχεσαι να σου περίσσευε περισσότερο τσουρέκι!Δείτε επίσης: Εκλέρ με κρέμα σοκολάτας: Θα γίνουν α…
Το Πάσχα πέρασε, αλλά το τσουρέκι… επιμένει; Αν το ντουλάπι σου φιλοξενεί ακόμα φέτες από το αγαπημένο πασχαλινό γλύκισμα και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις, μην τις αφήσεις να πάνε χαμένες! Σου έχουμε την πιο νόστιμη, πανεύκολη και γρήγορη λύση για να του δώσεις δεύτερη ζωή. Ένα γλυκό που θα σε κάνει να εύχεσαι να σου περίσσευε περισσότερο τσουρέκι!
Για το γλυκό με τσουρέκι
- 500 γρ. τσουρέκι
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 6 αυγά σε θερμ. δωμ.
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 3 φλ. γάλα
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 φλ. σταφίδες
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
Δείτε επίσης: Εκλέρ με κρέμα σοκολάτας: Θα γίνουν ανάρπαστα με αυτή την συνταγή
Το Πάσχα πέρασε, αλλά το τσουρέκι… επιμένει; Αν το ντουλάπι σου φιλοξενεί ακόμα φέτες από το αγαπημένο πασχαλινό γλύκισμα και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις, μην τις αφήσεις να πάνε χαμένες! Σου έχουμε την πιο νόστιμη, πανεύκολη και γρήγορη λύση για να του δώσεις δεύτερη ζωή. Ένα γλυκό που θα σε κάνει να εύχεσαι να σου περίσσευε περισσότερο τσουρέκι!
Για το γλυκό με τσουρέκι
- 500 γρ. τσουρέκι
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 6 αυγά σε θερμ. δωμ.
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 3 φλ. γάλα
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 φλ. σταφίδες
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
Δείτε επίσης: Εκλέρ με κρέμα σοκολάτας: Θα γίνουν ανάρπαστα με αυτή την συνταγή
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και έπειτα σε μπουκιές.
- Τις βάζουμε σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθεί το τσουρέκι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μουλιάσουν.
- Στραγγίζουμε καλά τις σταφίδες και τις σκορπάμε στο τσουρέκι.
- Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας για το γλυκό με τσουρέκι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες.
- Περιχύνουμε το τσουρέκι, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 4 ώρες στο ψυγείο.
- Κατόπιν, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 30΄, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψήνουμε το γλυκό με τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό στο κέντρο.
- Πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή: Argiro.gr
Δείτε και αυτά