Πάβλοβα – Το ιδανικό γλυκό για το τραπέζι της Ανάστασης: Πώς να βγει τραγανή


    Μπορεί το αρνί να κλέβει την παράσταση σήμερα στο Πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο χρειάζεται κι ένα γλυκό για… σβήσιμο.Ο pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για την απόλυτα τραγανή πάβλοβα, από το ψήσιμο της μαρέγκας σε μπεν μαρί, μέχρι και τη διακόσμηση για να ομορφύνει το μεσημεριανό μας -και την καρδιά μας. Μπορεί το αρνί να κλέβει την παράσταση σήμερα στο Πασχαλιν…


    Μπορεί το αρνί να κλέβει την παράσταση σήμερα στο Πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο χρειάζεται κι ένα γλυκό για… σβήσιμο.

    Ο pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για την απόλυτα τραγανή πάβλοβα, από το ψήσιμο της μαρέγκας σε μπεν μαρί, μέχρι και τη διακόσμηση για να ομορφύνει το μεσημεριανό μας -και την καρδιά μας.

    Υλικά για την πάβλοβα

    Μπορεί το αρνί να κλέβει την παράσταση σήμερα στο Πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο χρειάζεται κι ένα γλυκό για… σβήσιμο.

    Ο pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για την απόλυτα τραγανή πάβλοβα, από το ψήσιμο της μαρέγκας σε μπεν μαρί, μέχρι και τη διακόσμηση για να ομορφύνει το μεσημεριανό μας -και την καρδιά μας.

    Υλικά για την πάβλοβα

    Για την ελβετική μαρέγκα

    • 500γρ. Ασπράδι αυγού
    • 1 kg Ζάχαρη κρυσταλλική
    • 100γρ. Ζάχαρη άχνη 

    Για τη σύνθεση

    • 700γρ.  Φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
    • 500γρ. Πουρε φράουλας
    • 500γρ. φρέσκες φράουλες 

    Εκτέλεση:

    Σε μπέν μαρί ζεσταίνουμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη το βγάζουμε από την φωτιά και το μεταφέρουμε στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει και να διoγκωθεί. Γεμίζουμε με τη μαρέγκα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

    Μπορεί το αρνί να κλέβει την παράσταση σήμερα στο Πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο χρειάζεται κι ένα γλυκό για… σβήσιμο.

    Ο pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για την απόλυτα τραγανή πάβλοβα, από το ψήσιμο της μαρέγκας σε μπεν μαρί, μέχρι και τη διακόσμηση για να ομορφύνει το μεσημεριανό μας -και την καρδιά μας.

    Υλικά για την πάβλοβα

    Μπορεί το αρνί να κλέβει την παράσταση σήμερα στο Πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο χρειάζεται κι ένα γλυκό για… σβήσιμο.

    Ο pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για την απόλυτα τραγανή πάβλοβα, από το ψήσιμο της μαρέγκας σε μπεν μαρί, μέχρι και τη διακόσμηση για να ομορφύνει το μεσημεριανό μας -και την καρδιά μας.

    Υλικά για την πάβλοβα

    Για την ελβετική μαρέγκα

    • 500γρ. Ασπράδι αυγού
    • 1 kg Ζάχαρη κρυσταλλική
    • 100γρ. Ζάχαρη άχνη 

    Για τη σύνθεση

    • 700γρ.  Φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
    • 500γρ. Πουρε φράουλας
    • 500γρ. φρέσκες φράουλες 

    Εκτέλεση:

    Σε μπέν μαρί ζεσταίνουμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη το βγάζουμε από την φωτιά και το μεταφέρουμε στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει και να διoγκωθεί. Γεμίζουμε με τη μαρέγκα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

    Σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα κάνουμε τις πάβλοβες στο σχήμα που επιθυμούμε. Βάζουμε τις μαρέγκες στη στόφα σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία και τις αφήνουμε για 1 ώρα.

    Συναρμολόγηση:

    • Τοποθετούμε για βάση μια μαρέγκα βάζουμε από πάνω μια στρώση σαντιγί, τη σάλτσα φράουλας και λίγες φράουλες.
    • Τοποθετούμε άλλη μια μαρέγκα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και τέλος σερβίρουμε.

    Για την διακόσμηση 

    • Διαφορά βρώσιμα λουλούδια 
    • Φρέσκιες φράουλες και διαφορά φρέσκα φρούτα του δάσους 

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά