Το τραπέζι του Πάσχα μας άφησε με ένα χαρακτηριστικό φούσκωμα, ενώ πιθανό είναι να έχει περισσέψει και αρκετό κρέας.Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας προτείνει μία συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό ή οποιοδήποτε ήδη μαγειρεμένο κρέας, και να έχετε στο φινάλε ένα φανταστικό φαγητό και για σήμερα!Πηγή: argiro.gr
Το τραπέζι του Πάσχα μας άφησε με ένα χαρακτηριστικό φούσκωμα, ενώ πιθανό είναι να έχει περισσέψει και αρκετό κρέας.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας προτείνει μία συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό ή οποιοδήποτε ήδη μαγειρεμένο κρέας, και να έχετε στο φινάλε ένα φανταστικό φαγητό και για σήμερα!
Για το χοιρινό με λαχανικά και βίδες
- 500 γρ. βίδες (ζυμαρικά)
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 τεμάχιο/ια ψαρονέφρι (300 γρ.) ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό μαγειρεμένο (το κόβουμε σε κομμάτια)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
- 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικό
- 1 συσκ. αποφλοιωμένες ντομάτες
- Λίγο φρέσκο θυμάρι
- Λίγο ζεστό νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το χοιρινό με λαχανικά
- Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι το κρεμμύδι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.
- Τρίβουμε το καρότο σε ένα τρίφτη και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
- Κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες.
- Σοτάρουμε το κρέας, για να γίνει πιο νόστιμο το χοιρινό με λαχανικά και βίδες.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, ώστε να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καρότο.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες (σπασμένες) και λίγο νερό για να σκεπάζει τα υλικά.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε πολύ μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και καραμελώνουμε τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει ήδη βράσει για 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Για τα ζυμαρικά
- Βράζουμε τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε και αυτά