Χοιρινό με λαχανικά και βίδες ζυμαρικά – Με το κρέας που περίσσεψε από το Πάσχα


    Το τραπέζι του Πάσχα μας άφησε με ένα χαρακτηριστικό φούσκωμα, ενώ πιθανό είναι να έχει περισσέψει και αρκετό κρέας.Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας προτείνει μία συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό ή οποιοδήποτε ήδη μαγειρεμένο κρέας, και να έχετε στο φινάλε ένα φανταστικό φαγητό και για σήμερα!Πηγή: argiro.gr


    Το τραπέζι του Πάσχα μας άφησε με ένα χαρακτηριστικό φούσκωμα, ενώ πιθανό είναι να έχει περισσέψει και αρκετό κρέας.

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας προτείνει μία συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό ή οποιοδήποτε ήδη μαγειρεμένο κρέας, και να έχετε στο φινάλε ένα φανταστικό φαγητό και για σήμερα!

    Για το χοιρινό με λαχανικά και βίδες

    • 500 γρ. βίδες (ζυμαρικά)
    • 200 γρ. τυρί κρέμα
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 τεμάχιο/ια ψαρονέφρι (300 γρ.) ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό μαγειρεμένο (το κόβουμε σε κομμάτια)
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
    • 1 σκελ. σκόρδο
    • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
    • 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
    • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
    • 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικό
    • 1 συσκ. αποφλοιωμένες ντομάτες
    • Λίγο φρέσκο θυμάρι
    • Λίγο ζεστό νερό
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    Για το χοιρινό με λαχανικά

    • Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι το κρεμμύδι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.
    • Τρίβουμε το καρότο σε ένα τρίφτη και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
    • Κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες.
    • Σοτάρουμε το κρέας, για να γίνει πιο νόστιμο το χοιρινό με λαχανικά και βίδες.
    • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
    • Σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, ώστε να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
    • Σοτάρουμε για 3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το καρότο.
    • Ρίχνουμε τις ντομάτες (σπασμένες) και λίγο νερό για να σκεπάζει τα υλικά.
    • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε πολύ μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και καραμελώνουμε τα λαχανικά.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει ήδη βράσει για 10 λεπτά.
    • Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά.
    • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Για τα ζυμαρικά

    • Βράζουμε τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
    • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
    • Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
    • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
    • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά