Νηστίσιμα μακαρόνια με φυτικό κιμά για να μην τα στερηθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα


    Όσο περνάνε οι ημέρες της νηστείας τόσο πιο πολύ αναπολούμε τις κλασικές μαμαδίστικες συνταγές και επιθυμούμε να γυρίσουμε στις γνωστές μας γεύσεις. Έτσι λοιπόν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια εναλλακτική ώστε να μη στερηθούμε τίποτα! Τα μακαρόνια με φυτικό κιμά θα σας κάνουν να ξεγελαστείτε για λίγο ακόμα χωρίς να έχουν τίποτα να ζηλέψουν με τα κλασικά μακαρόνια με κιμά. Δείτε παρακάτω πώ…


    Όσο περνάνε οι ημέρες της νηστείας τόσο πιο πολύ αναπολούμε τις κλασικές μαμαδίστικες συνταγές και επιθυμούμε να γυρίσουμε στις γνωστές μας γεύσεις. Έτσι λοιπόν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια εναλλακτική ώστε να μη στερηθούμε τίποτα! Τα μακαρόνια με φυτικό κιμά θα σας κάνουν να ξεγελαστείτε για λίγο ακόμα χωρίς να έχουν τίποτα να ζηλέψουν με τα κλασικά μακαρόνια με κιμά. Δείτε παρακάτω πώς θα τα φτιάξετε.

    Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμα μακαρόνια με φυτικό κιμά

    Υλικά

    Για τα vegan μακαρόνια με κιμά

    • 250 γρ. σπαγγέτι
    • 250 γρ. φυτικό κιμά (κατεψυγμένο)
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
    • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
    • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 200 γρ. πελτέ ντομάτας
    • 250 γρ. ντοματάκια κον κασέ
    • 500 γρ. νερό ζεστό
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 1 κομμάτι/ια ξύλο κανέλας
    • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. αλεσμένη αμυγδαλόψυχα
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    Διαβάστε επίσης: 5 ανάλαφρα επιδόρπια για το Πάσχα και την άνοιξη

    Εξοπλισμός

    • Κατσαρόλα
    • Κουτάλα
    • Πιάτο
    Εκτέλεση
    • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
    • Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι για 2-3′ να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε περίπου 1 λεπτό.
    • Προσθέστε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του για 1’.
    • Ρίξτε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1’.
    • Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το καρότο.
    • Τέλος προσθέστε τον φυτικό κιμά και ανακατέψτε με μια κουτάλα.
    • Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
    • Προσθέστε τα μπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8’.
    • Αφήνουμε τα μπαχαρικά, κανέλα και δαφνόφυλλο να αρωματίσουν την μακαρονάδα για 2-3′ και τα αφαιρούμε.
    • Ανακατεύουμε τακτικά.
    Για το σερβίρισμα
    • Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
    • Σερβίρετε την ζουμερή μακαρονάδα με κιμά σε βαθιά πιάτα και πασπαλίστε με τριμμένο αμύγδαλο.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά