Έτσι δεν θα σου ραγίσει ούτε ένα: Το κόλπο του Άκη Πετρετζίκη για να βάψεις τα αυγά με 100% επιτυχία


    Η Μεγάλη Πέμπτη είναι παραδοσιακά η ημέρα για το βάψιμο των κόκκινων πασχαλινών αυγών. Αν αναζητάτε έμπνευση ή μια πιο επαγγελματική προσέγγιση, ακολουθήστε τη μέθοδο του Άκη Πετρετζίκη, που συνδυάζει παράδοση με δημιουργικότητα και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:8 αυγά1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασίΓια το βάψιμο1 1/2 λίτρο νερό, χλιαρό50 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί3 γρ. …


    Η Μεγάλη Πέμπτη είναι παραδοσιακά η ημέρα για το βάψιμο των κόκκινων πασχαλινών αυγών. Αν αναζητάτε έμπνευση ή μια πιο επαγγελματική προσέγγιση, ακολουθήστε τη μέθοδο του Άκη Πετρετζίκη, που συνδυάζει παράδοση με δημιουργικότητα και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

    Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

    8 αυγά

    1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

    Για το βάψιμο

    1 1/2 λίτρο νερό, χλιαρό

    50 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

    3 γρ. βαφή αυγών, κόκκινη

    Για το γυάλισμα

    5 κ.σ. ελαιόλαδο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    TIP

    Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

    Για το βράσιμο

    Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και γεμίζουμε με νερό.

    Τα καθαρίζουμε με ένα σφουγγάρι κουζίνας για να φύγουν τυχόν βρωμιές.

    Απλώνουμε ένα απορροφητικό πανί σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τα αυγά σε δόσεις.

    Γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα αυγά, βάζουμε το ξίδι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κρυώσουν.

    Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα αυγά.

    Για το βάψιμο

    Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το ξίδι και την κόκκινη βαφή, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η βαφή.

    Βάζουμε τα αυγά κάνοντας μια στρώση στο μπολ και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

    Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να στεγνώσουν.

    Με αυτή την ποσότητα μπορούμε να βάψουμε 25-30 αυγά.

    Για το λάδωμα

    Βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί λίγο ελαιόλαδο και περνάμε τα βαμμένα αυγά για να γυαλίσουν.

    Σερβίρουμε.

    Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά