Αν αγαπάτε την παράδοση, τη μυρωδιά από το μαχλέπι και την αφράτη, μαστιχωτή υφή που έχει το πετυχημένο τσουρέκι, τότε τα παρακάτω tips είναι ό,τι χρειάζεστε για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.Η επιτυχία αρχίζει από τη βάση: επιλέξτε αλεύρι με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Είναι αυτό που συνήθως αναγράφεται ως «αλεύρι για τσουρέκι» στις συσκευασίες και βοηθά στο να γίνουν τα τσουρέκια σας ελ…
Αν αγαπάτε την παράδοση, τη μυρωδιά από το μαχλέπι και την αφράτη, μαστιχωτή υφή που έχει το πετυχημένο τσουρέκι, τότε τα παρακάτω tips είναι ό,τι χρειάζεστε για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.
Συμβουλές και tips για τέλειο τσουρέκι
Ξεκινήστε από το σωστό αλεύρι
Η επιτυχία αρχίζει από τη βάση: επιλέξτε αλεύρι με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Είναι αυτό που συνήθως αναγράφεται ως «αλεύρι για τσουρέκι» στις συσκευασίες και βοηθά στο να γίνουν τα τσουρέκια σας ελαστικά, φουσκωτά και αφράτα. Δεν βρήκατε; Κανένα πρόβλημα! Και καλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορεί επίσης να δουλέψει.
Ζύμωμα με υπομονή (και ζεστασιά)
Η ζύμη θέλει χέρι (εντάξει, ή μίξερ) και ζεστό περιβάλλον. Ζυμώστε την καλά, τουλάχιστον για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική. Ένα καλά ζυμωμένο τσουρέκι είναι πάντα πιο αφράτο.
Δώστε της ζύμης χρόνο να ξεκουραστεί
Η ζύμη χρειάζεται ξεκούραση πριν μπει στο τελικό της στάδιο. Αφήστε την να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα σε δύο δόσεις. Πριν και μετά το πλάσιμο των τσουρεκιών.
Διαβάστε τα υπόλοιπα tips στο ethnos.gr
Δείτε και αυτά