Γρήγορο γλυκό ψυγείου από περίσσευμα κέικ, μια συνταγή που λιώνει στο στόμα. Θα σας τρελάνει και θα θέλετε να το φάτε αμέσως. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό που θα φτιάξετε μέσα στο σπίτι σίγ…
Γρήγορο γλυκό ψυγείου από περίσσευμα κέικ, μια συνταγή που λιώνει στο στόμα. Θα σας τρελάνει και θα θέλετε να το φάτε αμέσως. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό που θα φτιάξετε μέσα στο σπίτι σίγουρα.
Ένα νόστιμο και γρήγορο γλυκάκι με κέικ που μπαγιατεψε, περίσσεψε ή…. σας κάηκε.!
Υλικά
- 5 μερίδες
- 1/4 της κλασικής φόρμας Περισσευούμενο κέικ (πer;ipoy)
- 1 φάκελος κρέμα στιγμής βανίλια ή σοκολάτα ή κρέμα μιλφειγ
- 1 φάκελος σαντιγί
- Γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες των φακέλων
- 1 μπανάνα
- Κακάο για πασπαλισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κόρα γύρω γύρω από το κέικ μας και παίρνουμε την ψίχα. Την βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει σχεδόν τρίμμα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα και να στήσουμε.
- Φτιάχνουμε και την κρέμα μας σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Ξεκινάμε το στήσιμο. Σε ποτηράκια ή βαζάκια βάζουμε στρώσεις: λίγη κρέμα, κέικ, φέτες μπανάνας (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα, αλλά σίγουρα θα γίνεται ακόμα πιο δροσερό), κρέμα, κέικ και κρέμα ίσα να καλύψει το κέικ.
- Βγάζουμε την σαντιγί απ το ψυγείο, την τοποθετούμε σε κορνέ και βάζουμε από πάνω.
- Πασπαλίζουμε με κακάο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!
Αν δεν θέλετε αυτό το γλυκό ψυγείου από κέικ φτιάξτε τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα
Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα, θα την αφήσετε λίγα λεπτά στο ψυγείο και θα γίνει μια τρέλα. Μια συνταγή που αν την φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι σίγουρα μέσα στο σπίτι και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Την βρήκαμε στο argiro.gr. Και λατρεμένο μωσαϊκό και πανακότα. Φανταστική, καλοκαιρινή συνταγή που θα απολαύσουν όλοι.
Υλικά Συνταγής
Για το μωσαϊκό (βάση τούρτας)
- 250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
- 1/4 φλ. κονιάκ
Για τη διπλή πανακότα
- 1200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200. γραμ. φρέσκο γάλα
- 1 βανίλια
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
- 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
Για γαρνίρισμα
- φράουλες
- λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την τούρτα μωσαϊκό με πανακότα, βάζοντας σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει. Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30′.
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5′. Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους προσθέτουμε στην πανακότα.
- Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με την παγωμένη βάση. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την πανακότα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην τούρτα. Ξαναπαγώνουμε την τούρτα να σφίξει.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Γρήγορο παγωτό πορτοκάλι με μόνο 5 υλικά – Στο ψυγείο για 20 λεπτά και έτοιμο
Γρήγορο σοκολατογλυκό “κόλαση” με νουτέλα και μπαγιάτικο ψωμί
Δείτε και αυτά