Νηστίσιμη συνταγή, κατάλληλη για την περίοδο της νηστείας, χωρίς γάλα και αυγά, με μεσογειακά αρώματα και γεύσεις. Αφράτη πίτσα με ελιές, πιπεριές και ντοματίνια που θα σας ανοίξει την όρεξη για να μη στερηθείτε τίποτα αυτή την περίοδο.
Νηστίσιμη πίτσα με τυρί και πιπεριές
ΥλικάΓια τη σάλτσαΓια τα υλικά από πάνωΕκτέλεση
…
Νηστίσιμη συνταγή, κατάλληλη για την περίοδο της νηστείας, χωρίς γάλα και αυγά, με μεσογειακά αρώματα και γεύσεις. Αφράτη πίτσα με ελιές, πιπεριές και ντοματίνια που θα σας ανοίξει την όρεξη για να μη στερηθείτε τίποτα αυτή την περίοδο.
Η πίτσα της Σαρακοστής
Υλικά
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml νερό
- 9 γραμμάρια ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Διαβάστε επίσης
Για τη σάλτσα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας κονκασέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
Για τα υλικά από πάνω
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2-3 ντοματίνια
- 1 συσκευασία μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας
- 200 γραμμάρια μιξ τυριών περίπου νηστίσιμο
- 10 περίπου ελιές σε ροδέλες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο ,την μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι ,το αλάτι και έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κολλώδες ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Κόβουμε ένα μικρό κρεμμύδι και ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ελαιόλαδο, το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτα, την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το σκόρδο σε σκόνη, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε πάνω στη φωτιά για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο εύκολα. Κόβουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε από πάνω(κρεμμύδι, μανιτάρι, πράσινη πιπεριά , ντοματάκια, ελιές) και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί 35χ40 εκατοστά και αλείφουμε την λαδόκολλα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα σε όλο το ταψί, σύμφωνα με το daddy-cool.gr.
Προσθέτουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε, τρίβουμε νηστίσιμο τυρί και τοποθετούμε τη σειρά των υλικών που κόψαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις με αέρα για 15-20 λεπτά στα 200 βαθμούς Κελσίου. Η πιο νόστιμη και χωριάτικη νηστίσιμη πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ! Η οικογένειά σας θα την λατρέψει! Καλή σας επιτυχία!
Δείτε και αυτά