Όνειρο: Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα


    Αν ψάχνεις ένα γρήγορο, εύκολο και δροσερό γλυκό, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή, ειδικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Με λίγα υλικά και ελάχιστο κόπο, μπορείς να δημιουργήσεις ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Αυτό το γλυκό είναι ελαφρύ, δροσερό και ιδανικό για κάθε περίσταση. Καλή απόλαυση!


    Αν ψάχνεις ένα γρήγορο, εύκολο και δροσερό γλυκό, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή, ειδικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Με λίγα υλικά και ελάχιστο κόπο, μπορείς να δημιουργήσεις ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

    Υλικά

    • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • 2 βανιλίνες
    • 10 γρ. ζελατίνη
    • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
    • Σοκολάτα κουβερτούρα ή τρούφα (προαιρετικά)


    Η συνταγή για το πιο γευστικό γλυκό ψυγείου

    • Προετοιμασία της κρέμας: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Προσθέτουμε τις βανιλίνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    • Προσθήκη ζελατίνης: Διαλύουμε τη ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει πιο σφιχτή υφή.
    • Στήσιμο του γλυκού: Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, στρώνουμε μια σειρά μπισκότα. Από πάνω απλώνουμε το 1/3 της κρέμας. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα και προσθέτουμε άλλο 1/3 από την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με μια τελευταία σειρά μπισκότων.
    • Ψύξη: Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί.
    • Τελική πινελιά: Αν αγαπάς τη σοκολάτα, μπορείς να λιώσεις κουβερτούρα και να τη ρίξεις από πάνω ή να πασπαλίσεις το γλυκό με τρούφα σοκολάτας για επιπλέον απόλαυση.

    Αυτό το γλυκό είναι ελαφρύ, δροσερό και ιδανικό για κάθε περίσταση. Καλή απόλαυση!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά