Αυτή η συνταγή για μακαρόνια με 4 διαφορετικά τυριά θα γίνει η αγαπημένη σου. Μπορείς να χρησιμοποιείς φιογκάκι η ριγκατόνι, ωστόσο, η κρεμώδη σάλτσα είναι αυτή που θα απογειώσει το πιάτο.Argiro.gr
Αυτή η συνταγή για μακαρόνια με 4 διαφορετικά τυριά θα γίνει η αγαπημένη σου. Μπορείς να χρησιμοποιείς φιογκάκι η ριγκατόνι, ωστόσο, η κρεμώδη σάλτσα είναι αυτή που θα απογειώσει το πιάτο.
Πως να φτιάξεις τα μακαρόνια με τα 4 τυριά
Υλικά
- 500 γρ. φιογκάκι ή ριγκατόνι
- 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλ. τριμμένο κασέρι
- 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
Για τη σάλτσα ντομάτα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
- 4 συσκευασίες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπόλικα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτα
- Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.
- Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
Για τα ριγκατόνι ή τα φιογκάκια
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
- Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε 2 με 3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και την μισή παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.
- Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 με 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.