Ατομικά εκλεράκια με κρέμα σοκολάτας, ιδανικά για κάθε τραπέζι. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πως να τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα, αλλά και τα 2 απόλυτα μυστικά για την πιο γευστική κρέμα. Δείτε επίσης: Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο για το κυριακάτικο τραπέζι – Το μυστικό για να βγουν ζουμερές1 δόση ζύμη για σου300 γραμ. κουβερτούρα λιωμένηΓια την κρέμα σοκολάτας3 αυγά3 κ.σ. ζάχα…
Ατομικά εκλεράκια με κρέμα σοκολάτας, ιδανικά για κάθε τραπέζι. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πως να τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα, αλλά και τα 2 απόλυτα μυστικά για την πιο γευστική κρέμα.
Δείτε επίσης: Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο για το κυριακάτικο τραπέζι – Το μυστικό για να βγουν ζουμερές
Υλικά
1 δόση ζύμη για σου
300 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
Για την κρέμα σοκολάτας
3 αυγά
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.γλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 βανίλια
120 γραμ. γάλα
120 γραμ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τα ατομικά εκλέρ, ξεκινάμε με τη κρέμα σοκολάτας
- Βάζουμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ.
- Τα χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού, σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πυκνώσει, περίπου 2΄-3΄. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και αφήνουμε για ακόμα 2΄, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να μη μυρίζει πια το αλεύρι.
- Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (εκτός φωτιάς) ανακατεύοντας καλά.
- Βάζουμε σε μπολ την κρέμα σοκολάτας. Κολλάμε στην επιφάνειά της μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη ζύμη
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη για εκλέρ με τη συνταγή που σας έχω εδώ.
- Για το γέμισμα των εκλέρ
Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μακρόστενα κομμάτια ζύμης μήκους 4-5 εκ. σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. - Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε τα εκλεράκια στους 170°C για περίπου 35-40′ λεπτά μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
- Αφού κρυώσει η κρέμα σοκολάτας τη χτυπάμε με σύρμα να αφρατέψει.
- Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κάνουμε μια τρύπα στο κάτω μέρος του εκλέρ με τη μύτη του μαχαιριού και τα γεμίζουμε με κρέμα σοκολάτας.
- Κρατώντας τη βάση του εκλέρ ανάμεσα στα δάχτυλα, το αναποδογυρίζουμε και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
- Αμέσως το βγάζουμε και αφού στραγγίσει η σοκολάτα (έχοντας το κατακόρυφα) το αφήνουμε να καθίσει σε σχάρα.
Μυστικό
- Για να παγώσουμε την κρέμα στο ψυγείο, πρέπει πρώτα να κρυώσει πολύ καλά, καλυμμένη με μεμβράνη ή λαδόκολλα που θα ακουμπάει πάνω στην επιφάνειά της. Αν δεν είναι τελείως κρύα όταν τη βάλουμε στο ψυγείο, τότε θα σχηματιστούν υδρατμοί και σταγόνες και θα πέσουν μέσα στην κρέμα.
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή για γαλλικά εκλέρ μία μέρα πριν και τα συντηρούμε στο ψυγείο
Πηγή: argiro.gr
Δείτε και αυτά