
Φέτος το Πάσχα φτιάξτε τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλουράκια χωρίς μίξερ και αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει, όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Η τέλεια συνταγή για όσους θέλουν μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια.Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:750 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.200 γρ. άχνη ζάχαρη250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά1 πρέζα κρυστα…
Φέτος το Πάσχα φτιάξτε τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλουράκια χωρίς μίξερ και αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει, όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Η τέλεια συνταγή για όσους θέλουν μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
750 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
200 γρ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
2 βανιλίνες
χυμό πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
100 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κρόκους, από μεσαία αυγά + 1 έξτρα αραιωμένο με νερό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
Τους… έσβησε όλους ο Πετρετζίκης: Έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ τα πιο γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια με υλικά από το σπίτι
Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και η προετοιμασία για το Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει. Μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις είναι το ψήσιμο των Πασχαλινών κουλουράκιων. Ο Άκης Πετρετζίκης προσφέρει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα κουλουράκια που θα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Πασχαλινά Κουλουράκια αλά Άκη Πετρετζίκη:
Υλικά
Ακολουθεί η συνταγή:
Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη και τραγανή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι, έτοιμη σε λίγα λεπτά
Πατσαβουρόπιτα: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή, η οποία να είναι πεντανόστιμη και να σας θυμίζει τη γιαγιά σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε πατσαβουρόπιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη (σ.σ. φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά της οδηγίες) και είναι μία πίτα, η οποία μπορεί να σας δώσει λύσεις, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα:
Υλικά συνταγής:
– 400 γραμμάρια φέτα – 200 γραμμάρια mix τυριών – 2 αβγά – Πιπέρι – Μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο – 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό – 450 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες – 150 γραμμάρια ελαιόλαδο

Πατσαβουρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. – Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. – Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. – Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ. – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. – – – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού. – Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση. – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση. – Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά. – Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.
Το διαβάσαμε εδώ Δείτε και αυτά