Εκμεδάκι της τεμπέλας – Ένα γλυκό έτοιμο σε χρόνο μηδέν


Ένα παραδοσιακό γλυκό που σας αρέσει να τρώτε αλλά μπορεί να μην ξέρατε την συνταγή είναι το εκμέκ. Σας βρήκαμε την πιο εύκολη.

400 γρ κανταΐφι,
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης,
1 κουτί …


Ένα παραδοσιακό γλυκό που σας αρέσει να τρώτε αλλά μπορεί να μην ξέρατε την συνταγή είναι το εκμέκ. Σας βρήκαμε την πιο εύκολη.

  • 400 γρ κανταΐφι,
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης,
  • 1 κουτί Γκαρνί Γιώτης,
  • 250 γρ Βιτάμ λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 800 ml νερό,
  • 800 γρ ζάχαρη,
  • λίγο χυμό λεμόνι
  • Ανοίγουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το κανταΐφι και το βάζουμε στο ταψί
  • Περιχύνουμε πάνω στο κανταΐφι το λιωμένο Βιτάμ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα
  • Όσο ψήνουμε το κανταΐφι ετοιμάζουμε και το σιρόπι
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά
  • Όταν θα βγάλουμε το κανταΐφι από το φούρνο το σιρόπι μας πρέπει να είναι έτοιμο και ζεστό και το περιχύνουμε με μια κουτάλα πάνω στο ζεστό κανταΐφι
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι
  • Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί ακολουθώντας πάλι τις οδηγίες
  • Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα

Εύκολο και πεντανόστιμο! Μπορεί να μην σας άρεσε η συνταγή, για αυτό δείτε εδώ ακόμα ένα γλυκό έτοιμο σε 15 μόλις λεπτά.

Πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμα μηλοπιτάκια – Το ίδιο αφράτα και νόστιμα

Μια νηστίσιμη συνταγή που θα κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων! Δείτε πώς να φτιάξετε μηλοπιτάκια αφράτα και λαχταριστά, που είναι το ίδιο γευστικά.

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 350 ml νερό
  • 3 κουταλιές του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές του γλυκού baking powder

Για την γέμιση:

  • 5 μήλα της επιλογής σας
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ τριμμένο φουντούκι

Βήμα 1ο

Βἀλτε τον γάντζο ζύμης στο μίξερ σας και προσθέστε στη λεκάνη του όλα τα «στεγνά» υλικά της ζύμης. Αν δεν διαθέτετε μίξερ, ζυμώστε με το χέρι σας ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες.

Ανακατέψτε και, στη συνέχεια, σιγά σιγά προσθέστε τα υγρά. Αν έχετε μίξερ, η ταχύτητα πρέπει να είναι χαμηλή στην αρχή και μέτρια στη συνέχεια, μέχρι η ζύμη σας να δέσει και να απομακρυνθεί όλο το αλεύρι από τα πλάγια της λεκάνης

Βήμα 2ο

Αν κολλάει η ζύμη, προσθέστε λίγο παραπάνω αλεύρι κι αν είναι στεγνή παραπάνω νερό -πάντα σε μικρές ποσότητες.
Μόλις η ζύμη σας γίνει ελαστική, αφήστε την μισή ώρα σε ένα μπολ, σκεπασμένη με μεμβράνη για να «ξεκουραστεί».

Βήμα 3ο

Τρίψτε τα μήλα μέσα σε ένα μπολ.

Βήμα 4ο

Μετά προσθέστε τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μίγμα στην άκρη για μισή ώρα. Θα δείτε πως το μήλο θα βγάλει αρκετά υγρά αλλά δεν χρειάζεται να σας απασχολήσει -κρατήστε τα.

Βήμα 5ο

Με έναν πλάστη ανοίξτε τη μισή ζύμη και με την βοήθεια ενός ποτηριού που έχει φαρδύ στόμιο, σχηματίστε κύκλους.

Πάρτε έναν κύκλο στην παλάμη σας και στο κέντρο τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού γέμιση, την οποία θα έχετε στραγγίξει ελαφρώς πιέζοντας την γέμιση στην άκρη του μπολ προτού την τοποθετήσετε στο ζυμάρι.

Βήμα 6ο

Διπλώστε πρώτα τις δύο άκρες προς τη μέση και στη συνέχεια τις άλλες δύο για να δημιουργήσετε μια μπαλίτσα.

Αναποδογυρίστε την πάνω σε ένα ταψί στο οποίο θα έχετε στρώσει με λαδόκολλα.

Με ένα πινέλο, αλείψτε το κάθε μηλοπιτάκι με το ζουμί από τη γέμιση.

Βήμα 7ο

Ψήστε για 12-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή μέχρι να πάρουν τα μηλοπιτάκια σας ένα χρυσαφί χρώμα.

Βήμα 8ο

Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και πασπαλίστε τα με αρκετή ζάχαρη άχνη!

Τα μηλοπιτάκια σας είναι έτοιμα!.Μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα μια συνταγή για μηλόπιτα, σε περίπτωση που δεν νηστεύετε.


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά