Πεντανόστιμα και νηστίσιμα ταχινοπιτάκια με κανέλα!


Ποιος είπε πως δεν μπορείς να φας γλυκά στη νηστεία; Κάνετε λάθος! Τα νηστίσιμα γλυκά είναι πολλά και μερικές φορές ακόμη πιο νόστιμα από αυτά που περιέχουν ζωικά παράγωγα. Μια μοναδική νηστίσιμη συντ…


Ποιος είπε πως δεν μπορείς να φας γλυκά στη νηστεία; Κάνετε λάθος! Τα νηστίσιμα γλυκά είναι πολλά και μερικές φορές ακόμη πιο νόστιμα από αυτά που περιέχουν ζωικά παράγωγα. Μια μοναδική νηστίσιμη συνταγή σας φέρνει σήμερα το Athensmagazine.gr που σίγουρα θα λατρέψετε. Πρόκειται για πεντανόσιμα ταχινοπιτάκια με κανέλα. Είναι τόσο νόστιμα που θα τα φτιάχνετε και εκτός νηστείας!

Υλικά

  • 800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 230 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 230 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 200 ml ταχίνι
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το αλεύρι και το baking powder. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.
  • Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη ή με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη διαχωρίζουμε σε τέσσερις μπάλες. Τις πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες (πλάτους 10 cm) και τις πιέζουμε για να ανοίξουν λίγο.Με ένα πινέλο, απλώνουμε ταχίνι στην κάθε λωρίδα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
  • Τυλίγουμε τις λωρίδες σε σχήμα σαλιγκαριού κα τις τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Πριν το ψήσιμο, με ένα πινέλο, απλώνουμε πάνω στα πιτάκια ταχίνι, ζάχαρη και κανέλα.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Κι αν αγαπάτε να προσθέτετε ταχίνι στα γλυκά σας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε σπιτικό χαλβά με ταχίνι και αμύγδαλα!

Πηγή: mothersblog.gr


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά