Εύκολη παραδοσιακή κλασική συνταγή για τζατζίκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με 7 υλικά σε 20 λεπτά και δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Μάθε να το φτιάχνεις και εσύ!Συνδύασε το τζατζίκι σου με χοιρινά σουβλάκια: Πως να φτιάξεις την τέλεια μαρινάδα για να βγουν ζουμεράargiro.gr
Εύκολη παραδοσιακή κλασική συνταγή για τζατζίκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με 7 υλικά σε 20 λεπτά και δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Μάθε να το φτιάχνεις και εσύ!
Πως να φτιάξεις το τζατζίκι της Αργυρώς
Υλικά
- 2 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό (400 γραμ.)
- 2 – 4 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 2 κ.σ. ξύδι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αγγούρι
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Λίγο αλάτι
Συνδύασε το τζατζίκι σου με χοιρινά σουβλάκια: Πως να φτιάξεις την τέλεια μαρινάδα για να βγουν ζουμερά
Εκτέλεση
- Το τζατζίκι πρέπει να γίνει κρεμώδες και να έχει μια ισορροπία στη γεύση.
- Πρώτα θα τρίψουμε το αγγούρι σχεδόν κάθετα στον τρίφτη, ώστε να πάρουμε μόνο το σκληρό σημείο και καθόλου τη καρδιά του.
- Με αυτό τον τρόπο, στο τέλος όλη η καρδιά του θα μείνει στο χέρι μας.
- Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ιδρώσει.
- Στίβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
- Για να το στραγγίσουμε ακόμη καλύτερα, το βάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα.
- Πιάνουμε τις άκρες της και την στρίβουμε ελαφρά. Με την πίεση θα φύγει όλη η υγρασία του αγγουριού και θα στεγνώσει σωστά. Αλλιώς, θα αραιώσει η κρεμώδης, πλούσια υφή του.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το πολτοποιημένο σκόρδο (από 2-4 σκελίδες).
- Βάζουμε το ξύδι από κρασί, το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι επιπλέον αλλά και την οξύτητα της γεύσης και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα ξύδι.
- Τέλος, βάζουμε τον άνηθο και το δυόσμο.
- Ανακατεύουμε και παγώνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο.
- Έτοιμο και δροσερό με δύο σταγόνες λάδι.
- Συντηρείται σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένο για 3 ημέρες. Μετά την πρώτη μέρα, είναι ακόμα πιο νόστιμο και αρωματικό.