Χωρίς ζάχαρη και περιττές θερμίδες: Υπέροχη συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου


    Αν ψάχνετε ένα ελαφρύ, δροσερό και παράλληλα γευστικό επιδόρπιο που να ταιριάζει απόλυτα με τη νηστεία αλλά και με έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή! Πρόκειται για ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη, που φτιάχνεται γρήγορα και θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για κάτι γλυκό χωρίς ενοχές.Το καλύτερο στοιχείο του είναι ότι μπορεί να καταναλωθεί από όλους, ε…


    Αν ψάχνετε ένα ελαφρύ, δροσερό και παράλληλα γευστικό επιδόρπιο που να ταιριάζει απόλυτα με τη νηστεία αλλά και με έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή! Πρόκειται για ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη, που φτιάχνεται γρήγορα και θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για κάτι γλυκό χωρίς ενοχές.

    Το καλύτερο στοιχείο του είναι ότι μπορεί να καταναλωθεί από όλους, είτε ακολουθείτε νηστεία είτε απλά επιθυμείτε ένα πιο υγιεινό γλυκό χωρίς περιττές θερμίδες. Με φυσικά γλυκαντικά και αγνά υλικά, αποτελεί την τέλεια λύση για τις στιγμές που θέλετε να απολαύσετε κάτι γλυκό αλλά χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

    Υλικά

    • γάλα καρύδας 1 κουτί 400 γρ τσίγκινο
    • κορν φλαουρ 3 κ σ
    • μελι 2 με 3 κ γ
    • νερό 100 γρ

    Για την σοκολατένια κρέμα

    • γάλα καρύδας 2 κουτιά
    • μελι 3 κ σ
    • κορν φλαουρ 3 κσ
    • κουβερτουρα 250 γρ
    • νερό 100 γρ


    Χωρίς ζάχαρη και περιττές θερμίδες: Υπέροχη συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου

    Αρχικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα καρύδας μαζί με το μέλι και μόλις ζεσταθεί το μείγμα προσθέτουμε στα 100 γρ. νερό, το κορν φλάουρ και μετά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει την αφήνουμε στην άκρη.

    Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα δύο κουτιά γάλα καρύδας μαζί με το μέλι και στα 100 γρ. νερό λιώνουμε το κορν φλάουρ, το βάζουμε στην κατσαρόλα για να πήξει η κρέμα. Ρίχνουμε την σοκολάτα για να λιώσει και για να έχουμε μία σοκολατένια γεύση και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Στην συνέχεια αλείφουμε με ηλιέλαιο μία φόρμα για ζελέ και βάζουμε την μισή δόση λευκής κρέμας. Βάζουμε την κρέμα για 15 λεπτά στην κατάψυξη και στην συνέχεια αδειάζουμε την μισή σοκολατένια κρέμα. Συνεχίζουμε μέχρι να κάνουμε τέσσερεις στρώσεις εναλλάξ και παγώνουμε στο ψυγείο.

    Για να βγάλουμε το γλυκό από την φόρμα το βουτάμε σε μία λεκάνη με καuτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Θέλει λίγο προσοχή γιατί η σοκολατένια κρέμα είναι απαλή σαν μους. Αν θέλετε να γίνει πιο σφιχτή θα πρέπει να αυξήσετε την δόση του κορν φλάουρ. Δηλαδή να βάλετε 6 κουταλιές της σούπας στα 100 γρ. νερό.

    Αν σας φαίνεται δύσκολο μπορείτε να την φτιάξετε σε ταψί με λευκή κρέμα για βάση και σοκολατένια κρέμα από πάνω. Γαρνίρετε με ξηρή καρύδα. Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρης.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά