Νηστίσιμα τυροπιτάκια χωρίς μαγιά


    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή για νηστίσιμα αφράτα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο και χωρίς μαγιά. Είναι έτοιμα σε μόλις 6 λεπτά και μπορείτε να τα φτιάξετε σε κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο!Με μόλις 6 λεπτά προετοιμασίας μπορείτε να απολαύσετε αφράτα τυροπιτάκια σαν βραχάκια, με μόλις λίγα υλικά. Νηστίσιμα, πεντανόστιμα και σούπερ αφράτα, αυτά τα τυροπιτάκια είναι πεντανόστιμα για μ…


    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή για νηστίσιμα αφράτα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο και χωρίς μαγιά. Είναι έτοιμα σε μόλις 6 λεπτά και μπορείτε να τα φτιάξετε σε κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο!

    Με μόλις 6 λεπτά προετοιμασίας μπορείτε να απολαύσετε αφράτα τυροπιτάκια σαν βραχάκια, με μόλις λίγα υλικά. Νηστίσιμα, πεντανόστιμα και σούπερ αφράτα, αυτά τα τυροπιτάκια είναι πεντανόστιμα για μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο τη περίοδο της νηστείας αλλά και όλο τον χρόνο.

    Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

    5′ Χρόνος Εκτέλεσης

    40-45 λεπτά χρόνος ψησίματος

    25 Τυροπιτάκια

    • αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια (3 κούπες και 1/4)
    • νερό 250 ml (1 κούπα)
    • καλαμποκέλαιο 170 ml (3/4 της κούπας)
    • φυτικό τυρί 350 γραμμάρια
    • αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού
    • ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού
    • Χυμό λεμονιού, από 1/2
    • δυόσμος 3-4 φύλλα
    • μαϊντανός, 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος


    Νηστίσιμα τυροπιτάκια

    • φυτικό τυρί – κατά βούληση κίτρινο

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το αλάτι, την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

    Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σπάμε με τα χέρια μας το νηστίσιμο λευκό τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά στην ζύμη. Μετράμε 50 γραμμάρια το κάθε κομμάτι, το πλάθουμε σε μπαλάκι και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

    Τρίβουμε από πάνω νηστίσιμο κίτρινο τυρί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε. Φτιάξτε τα για όλες τις ώρες! Καλή σας επιτυχία!

    Δείτε το βίντεο με τη συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη:

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά