Αλείφει τη ζύμη με σοκολάτα και την κόβει σε τετράγωνα κομμάτια – Το τελικό αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε φαντασία!


    Γλυκό: Όλοι γνωρίζετε το ακορντεόν και τον ζεστό ήχο του. Πώς θα σας φαινόταν όμως ένα γλυκό που μοιάζει με ακορντεόν; Δοκιμάστε αυτή την λαχταριστή συνταγή και σίγουρα θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά….


    Γλυκό: Όλοι γνωρίζετε το ακορντεόν και τον ζεστό ήχο του. Πώς θα σας φαινόταν όμως ένα γλυκό που μοιάζει με ακορντεόν; Δοκιμάστε αυτή την λαχταριστή συνταγή και σίγουρα θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για γλυκό ψυγείου με 4 υλικά!

    • 55 γραμμάρια βούτυρο
    • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
    • 2/3 φλιτζανιού γάλα
    • 4 φλιτζάνια αλεύρι
    • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
    • 2 αβγά
    • 1/2 κ.γ. αλάτι
    • 2/3 φλιτζανιού σοκολάτα
    • Σιρόπι σοκολάτας
    • Φρέσκα μούρα

    • Λιώστε σε ένα σκεύος το βούτυρο και προσθέστε την ζάχαρη και το γάλα. Ζεστάνετε όλα τα υλικά.
    • Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τα αβγά και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε τα μέσα το ζεστό μίγμα με το γάλα και ζυμώστε καλά ώστε να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Καλύψτε την και αφήστε τη μια ώρα να φουσκώσει.
    • Ανοίξτε την ζύμη και σχηματίστε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Αλείψτε το με Nutella.
    • Με έναν κόφτη πίτσας, κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια.
    • Τώρα βάλτε τα τετράγωνα στο πλάι σε μια φόρμα. Ψήστε στους 150 για 40 λεπτά.
    • Όταν βγάλετε τη φόρμα από τον φούρνο, ρίξτε από πάνω σιρόπι σοκολάτας και γαρνίρετε με τα μούρα.
    • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την συνταγή με σάλτσα καραμέλας ή φυστικοβούτυρο. Εσείς θα την δοκιμάσετε;

    Γιαουρτογλυκό με ζελέ στο τσακ μπαμ (Video)

    Πανεύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ, μπισκότα, καραμέλα γάλακτος, και φράουλες, στο τσακ μπαμ με σπιτική γεύση φανταστική. Πιο μαμαδίστικο γλυκό δεν έχει. Με 4 απλά υλικά, σε 5′ με απλά βήματα. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια ακόμη συνταγή για λεμονογλυκό… του θανάτου με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα.

    Από αυτά τα μαμαδίστικα γλυκά που κλέβουν την παράσταση κι όλοι ρωτάνε από πού το πήρες! Όλη η Πάρος στα τραπέζια της αυτό σερβίρει, σε παραλλαγές εδώ και χρόνια.

    • 750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
    • 2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
    • 1 ζελέ φράουλα
    • λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα για το γαρνίρισμα
    1. Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ, μπισκότα και φράουλες χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
    2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
    3. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.
    4. Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
    5. Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
    6. Ανακατεύουμε.
    7. Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
    8. Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
    9. Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
    10. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
    11. Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα. Μπορείτε να φτιάξετε και σπιτικό ζελέ φράουλα με τη συνταγή που σας έχω εδώ.
    12. Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γιαουρτογλυκό και βάζουμε φράουλες και κόκκινα φρούτα.
    13. Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.
    14. Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
    15. Κόβουμε σε κομμάτια το γιαουρτογλυκό και σερβίρουμε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά