Εύκολο χωρίς μίξερ: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου


    Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου εύκολο χωρίς μίξερ από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Είναι ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό, ιδανικό για την νηστεία του Πάσχα, αλλά και κάθε άλλη νηστεία του χρόνου.ΥλικάΓια την κρέμαΓια το στολισμόΤο Πάσχα πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς νηστεύουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε νηστίσιμα γλυκά όπως το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με χαλβά από το live ki…


    Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου εύκολο χωρίς μίξερ από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Είναι ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό, ιδανικό για την νηστεία του Πάσχα, αλλά και κάθε άλλη νηστεία του χρόνου.

    Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου εύκολο χωρίς μίξερ

    Υλικά

    • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 80 γρ. σκόνη κακάο
    • 70 γρ ηλιέλαιο
    • 2 βανίλιες
    • 250 γρ. ζάχαρη
    • 400 γρ. γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη
    • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
    • 1 κτγ μαγειρική σόδα
    • 1 κτσ ξύδι

    Για την κρέμα

    • 1300 γρ. γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη
    • 300 γρ. σοκολάτα υγείας (κουβερτούρα) με 60% κακάο
    • 250 γρ. ζάχαρη
    • 120 γρ. κορν φλαουρ
    • 30 γρ. σκόνη κακάο
    • 2 βανίλιες

    Για το στολισμό

    • νιφάδες κουβερτούρας κατά βούληση

    Το Πάσχα πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς νηστεύουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε νηστίσιμα γλυκά όπως το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με χαλβά από το live kitchen. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν θα μας βοηθήσει να βρούμε υπέροχο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου.

    Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σκέτη σοκόλαση. Με γάλα αμυγδάλου, ιδανικό για παιδιά αλλά και για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στην λακτόζη.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το κακάο σκόνη, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα , τις βανιλίνες , την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
    Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά .

    Ανακατεύουμε πολύ καλάμε έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε και το ξύδι και αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c. Αλείφουμε όλη την βάση με ένα πινέλο με γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni) και την αφήνουμε στην άκρη.

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το κακάο σκόνη , το κορν φλάουρ , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες και τα κομμάτια από την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni).

    Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει καλά η κουβερτούρα και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην βάση να πάει ομοιόμορφα παντού. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πολύ καλά πάνω από την κρέμα , το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

    Θρυμματίζουμε με ένα πίλνερ νιφάδες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό. Το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας σε περιόδους νηστείας. Είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για παιδιά! Καλή σας επιτυχία!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά