Το κάθε γλυκό ψυγείου είναι πεντανόστιμο και πλέον πολλές φορές τα φτιάχνουμε για κέρασμα σαν πάστα ή για τούρτα γενεθλίων. Έτσι σήμερα σας παρουσιάζουμε μία λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου με σιροπιασμένες φρυγανιές, κρέμα σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας.Σίγουρα αυτό το σιροπιαστό, ζουμερό, δροσερό και ταυτόχρονα τόσο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Με απλά …
Το κάθε γλυκό ψυγείου είναι πεντανόστιμο και πλέον πολλές φορές τα φτιάχνουμε για κέρασμα σαν πάστα ή για τούρτα γενεθλίων. Έτσι σήμερα σας παρουσιάζουμε μία λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου με σιροπιασμένες φρυγανιές, κρέμα σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας.
Σίγουρα αυτό το σιροπιαστό, ζουμερό, δροσερό και ταυτόχρονα τόσο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Με απλά υλικά που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Είναι τέλειο γλυκό και το δοκιμάσαμε κι εμείς, οπότε αν ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα θα έχει σίγουρη επιτυχία!
Υπέροχη συνταγή για γλυκό ψυγείου
- φρυγανιά 12
- Για το σιρόπι
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- νερό 1 ποτήρι
- Για την κρέμα
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- κορν φλαουρ 4 κ.σ.
- κακαο 4 κ.σ. γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.σ. γεμάτες
- ζαχαρη 5 κ.σ.
- κουβερτουρα 50 γρ
- βιτάμ 50 γρ
- Για το γλάσο
- κρεμα γαλακτος 250 γρ
- κουβερτουρα 230 γρ
- βιτάμ 2 κ.σ
- Για την διακόσμηση
- σταγόνες σοκολάτας Λίγες
- Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του τις φρυγανιές
- Ξεκινάμε να βράζουμε το σιρόπι μας βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό
- Βράζουμε το σιρόπι μας για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι σιροπιάζουμε τις φρυγανιές σιγά σιγά με το καuτό σιρόπι.
- Διαλύουμε σε ένα μπολάκι με λίγο γάλα από το 1 λίτρο, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλεύρι.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι.
- Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με την ζάχαρη το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε την κρέμα αφού πήξει από την φωτιά και σπάμε μέσα την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε και πάλι
- Προσθέτουμε και το βιτάμ ανακατεύουμε και η κρέμα μας είναι έτοιμη
- Όπως είναι καuτή την ρίχνουμε πάνω από τις φρυγανιές και την στρώνουμε καλά.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ελαφρώς.
- Στην συνέχεια σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το βιτάμ.
- Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να κρυώσει το γλάσο και να γίνει λείο.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και κρατώντας το ακριβώς στη μέση του γλυκού ξεκινάμε να ρίχνουμε το γλάσο.
- Στην συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
- Το ξανά βγάζουμε από το ψυγείο και το διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
- Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για όλη την νύχτα και απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.
Πηγή: daddy-cool.gr
Υλικά
- 340 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
- 200 γραμμάρια φρέσκο γάλα
- 400 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 5 μπανάνες
Για την κρέμα
- 1200 γραμμάρια φρέσκο γάλα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια κορν φλαουρ
- 2 βανίλιες
- 60 γραμμάρια βούτυρο
Για τη σαντιγί
- 300 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος
Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Είναι ένα πανεύκολο μπισκοτόγλυκο με καραμελωμένο ζαχαρούχο μπισκότα πτι μπερ, καραμελωμένο ζαχαρούχο, σαντιγί από φυτική κρέμα γάλακτος και μερικά ακόμη απλά υλικά. Δεν θα μπορεί κανείς να αντισταθεί και κοιτάξτε να κάνετε μεγάλο ταψί γιατί ένα μικρό πυρέξ δεν θα σας φτάσει!
Εκτέλεση
Βουτάμε τα μπισκότα με γεύση σοκολάτας στο γάλα και κάνουμε την πρώτη στρώση στο ταψάκι 30χ27 εκ. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και με ένα σύρμα το ανακατεύουμε για να το αραιώσουμε.
Αλείφουμε με την μισή ποσότητα πάνω από τα μπισκότα ομοιόμορφα.
Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις στρώνουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ , τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Χωρίζουμε την κρέμα στα 2.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τις μπανάνες και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση με τα μπισκότα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο ,τα κομμάτια από τις μπανάνες και την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Στρώνουμε ομοιόμορφα με την μαρίζ και καλύπτουμε το γλυκό με μια μεμβράνη πατώντας το ελαφρώς. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Την στρώνουμε πάνω από την κρέμα και ελαφρώς με ένα πιρουνάκι κάνουμε γραμμές. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα ακόμη.
Στολίζουμε με λίγο κακάο ή ότι άλλο μας αρέσει. Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς φούρνο που έχετε δοκιμάσει!! Θα σας ζητάνε συνταγή και θα γίνει το αγαπημένο σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε και αυτά