Λαδόπιτα Λευκάδος με κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, μια συνταγή για να φτιάξετε και τώρα στη νηστεία και να μην μείνει ούτε ένα κομμάτι. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Μία παραδοσιακή λευκαδίτι…
Λαδόπιτα Λευκάδος με κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, μια συνταγή για να φτιάξετε και τώρα στη νηστεία και να μην μείνει ούτε ένα κομμάτι. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Μία παραδοσιακή λευκαδίτικη συνταγή για μία γλυκιά και νηστίσιμη λαδόπιτα! Θυμίζει χαλβά και είναι πανεύκολη και θεϊκή! Δοκιμάστε τη! Την βρήκαμε στο argiro.gr
Προετοιμασία: 0:45′ Μαγείρεμα: 1:00′
Μερίδες: 25
Υλικά Συνταγής
- 1.200 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 φλ. μέλι
- 8 φλ. νερό
- 6 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ γαρύφαλλο
- 1/2 φλ σουσάμι
Εκτέλεση
Για την παραδοσιακή λαδόπιτα Λευκάδος, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο να βράσουν, για περίπου 10΄. Το σιρόπι αυτό το διατηρούμε καuτό.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Τότε, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ψήνοντας το να καβουρδιστεί για περίπου 15΄.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι το καuτό σιρόπι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα για 20΄..Επίσης, για σένα που νηστεύεις έχουμε αυτή την συγκλονιστική συνταγή για σαραγλί! Δες την εδώ!
Σε ένα ταψί 36 εκ. βάζουμε πασπαλίζουμε το σουσάμι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το μείγμα.
Το πατάμε καλά καλά με ένα κουτάλι να πάει παντού και να ισιώσει. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις, τοποθετώντας το ταψί στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι. Αν ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του ταψιού, τότε η λαδόπιτα είναι έτοιμη.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε μικρά μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Νηστίσιμα μπιφτέκια με κάρυ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το μυστικό για να βγουν αφράτα
Δείτε και αυτά