Τα μουστοκούλουρα είναι ένα αγαπημένο γλυκό όλων κι αυτό γιατί μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια! Σίγουρα ήταν και για εσάς η πρώτη δόση καφεΐνης που μπήκε στον οργανισμό σας όταν βουτήξατε ένα τραγα…
Τα μουστοκούλουρα είναι ένα αγαπημένο γλυκό όλων κι αυτό γιατί μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια! Σίγουρα ήταν και για εσάς η πρώτη δόση καφεΐνης που μπήκε στον οργανισμό σας όταν βουτήξατε ένα τραγανό μουστοκούλουρο στον ελληνικό καφέ της γιαγιάς σας! Σήμερα λοιπόν, σας βρήκαμε την τέλεια συνταγή για τραγανά μουστοκούλουρα με κανέλα και μέλι. Και φυσικά μην ξεχνάμε πως τα μουστοκούλουρα επιτρέπονται αυτή την περίοδο μιας και είναι νηστίσιμα.
Υλικά:
- 800 γρ. αλεύρι μαλακό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. αμμωνία
- 12 γρ. σόδα
- 12 γρ. κανέλα
- 5 γρ. γαρύφαλλο
- 10 γρ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
- 150 ml λάδι
- 200 ml μούστο βρασμένο
- 100 ml μέλι
- 180 ml νερό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το λάδι, το μούστο, το μέλι και το νερό για 5 λεπτά με τον αυγοδάρτη ή στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε στο αλεύρι την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κακάο. Ρίχνουμε στο αλεύρι τα υγρά. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Από πάνω τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή αν έχει το ταψί μας καπάκι, σκεπάζουμε με αυτό. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο.
- Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι ή σε δοχείο μπισκότων, για να διατηρηθούν μαλακά.
Μεγάλο ρόλο παίζει το σκέπασμα του ταψιού.
Καλή σας απόλαυση!
Και μιας και μιλάμε για νηστίσιμα γλυκά, δείτε εδώ μια συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες
Πηγή: enallaktikidrasi.com
Δείτε και αυτά- Έτσι δεν θα σου ραγίσει ούτε ένα: Το κόλπο του Άκη Πετρετζίκη για να βάψεις τα αυγά με 100% επιτυχία